szerző:
hvg.hu

Félmeztelenül találták meg a kiérkező rendőrök azt a 17 éves lányt, akit három fiú erőszakolt meg február 12-én egy debreceni panelház liftjében. A lakók zavarták meg a támadókat, akik áldozatuk telefonját és karkötőjét is elvették. A nagy felháborodást kiváltó esetről a Zsaru Magazin közölt újabb részleteket.

Február 12-én péntek este 9 óra körül egy férfi tett bejelentést a rendőrségen arról, hogy az egyik Darabos utcai társasház lépcsőházában találtak egy lányt, akit valószínűleg megtámadtak. A helyszínre érkező rendőrök mentőt hívtak a lányhoz, kórházba vitték.

A nyomozók később megállapították, hogy este fél 9 körül szólította le a lányt három fiatal férfi a Péterfia utcán. Onnan vitték a Darabos utcai lépcsőházba, ahol erőszakoskodtak vele, és kifosztották. Forró nyomos információk alapján kapták el a két 18 éves fiút és 17 éves társukat, Debrecenben, illetve Hajdúhadházon. 

Később kiderült, hogy több térfigyelő kamera is rögzítette a három fiú tettét. Kihasználták, hogy a lány részeg volt, így tudták az utcáról a lépcsőházba cipelni. A 10. emeletig vitték, ahol levetkőztették, később félmeztelenül hagyták a folyosón. Az erőszakoskodókat egy lakó zavarta meg, ő hívta ki a rendőrséget.

©

A három előzetes fiatal előzetesbe került, bár az erőszakot tagadták.

©
©
©

A Zsaru Magazin szerint a 17 éves lányt először a lépcsőház egyik félreeső részére támogatták a fiúk, ezután mentek a lifttel a tizedik emeletre.

Az erőszakot csak akkor hagyták abba, amikor a lakók megzavarták őket. A lány ekkor már félmeztelen volt. A kiérkező járőrök a lépcsőházban megtalálták az egyik gyanúsított alsóneműjét, és több óvszert.

A házkutatásokon a nyomozók lefoglalták valamennyi gyanúsított előző nap viselt teljes ruházatát. Egyikük a helyszíni kihallgatáson megmutatta, hová rejtették a lánytól elrabolt telefont, ezt a rendőrök visszaadták a tulajdonosának.

A rendőrség szexuális erőszak és kifosztás miatt nyomoz az ügyben. A fiatalok azóta részben beismerő vallomást tettek. A szexuális erőszakot a büntető törvénykönyv öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni, ha 18 évnél fiatalabb az áldozat. A kifosztásért két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés járhat, ha azt csoportosan követik el – olvasható a Borsonline-on a Zsaru Magazin alapján.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!