szerző:
hvg.hu

Levelet kapott a börtönből az egyik feltételezett elkövetőtől az a férfi, akit még 2005-ben lőttek lábon egy budaörsi hipermarketnél egy pénzszállító-rablásnál. Az ügy vádlottja annak ellenére jutott a címhez, hogy a korábbi biztonsági őr az adatai titkosítását kérte a bíróságtól. A Fővárosi Ítélőtábla vizsgálatot indított, hogy kiderüljön, ki és miért hibázhatott – számolt be az RTL Híradó.

A pénzszállítót négy fegyveres rabolta ki 2005-ben egy budaörsi hipermarketnél, 30 millió forintot vittek el. A kiérkező rendőrök felé kézigránátot dobtak, de előtte az egyik biztonsági őrt lábon lőtték.

A rablás gyanúsítottjait elfogták, ügyükben egyszer született már ítélet, de a bíróságot új eljárás lefolytatására utasították, és azóta is tart.

A meglőtt pénzszállító állítja: végig kérte, hogy titkosan kezeljék személyes adatait, idén mégis levelet kapott a börtönből, az egyik feltételezett elkövetőtől.

A vádlott ebben azt írta, hogy nem nyomozott a meglőtt férfi után, hanem ő maga adta meg az adatait. És állította, hogy ezután az ügy minden érintettje hozzáférhet majd az adatokhoz.

A férfi úgy látja: emiatt most már a családja sincs biztonságban. Gyanítja egyébként, hogyan kerülhetett ki a címe: korábban a Fővárosi Ítélőtáblán érdeklődött az ügy után, ahol kértek tőle egy címet, hogy oda küldhessék az iratokat. Szerinte ezt csatolták a többi aktához.

Az ítélőtáblán ezek után az egyik alkalmazott azt javasolta neki az irattárban, hogy változtasson címet. A meglőtt pénzszállító próbált utánajárna, ki adhatta ki a címét, de nem tudta kideríteni.

A Fővárosi Ítélőtáblán annyit mondtak az RTL Híradónak: vizsgálatot indítottak az ügyben, hogy megtudják, valóban ők hibáztak-e.

A férfi azóta rokkantnyugdíjas, a biztosítótól 320 ezer forintot kapott, miközben a feltételezett tettesnek az Emberi Jogok Európai Bírósága körülbelül 8 ezer euró kártérítést ítélt meg a személyiségi jogainak megsértése és a több mint tízéves fogva tartása alatt keletkezett költségei miatt.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!