szerző:
hvg.hu

Visszavonta igazgatói pályázatát a debreceni Kossuth Lajos Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola megbízott vezetője. Azt nem tudni, miért döntött így – írja a Dehir.

A Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája munkáját Miklósvölgyi Miklós korábbi igazgatóhelyettese irányítja most megbízott igazgatóként. Miklósvölgyi Miklós visszavonta beadott igazgatói pályázatát, és úgy döntött, mégsem kívánja folytatni az intézmény vezetését – olvasható a portálon.

Keresték az ügyben az intézményvezetőt, de nem tudták elérni.

Az esettel kapcsolatban megkeresték a fenntartó Debreceni Egyetemet is, onnan közleményben válaszolt az intézmény sajtóirodája.

Azt írták: a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolájának vezetését megbízott igazgatóként 2015. augusztus 1-e óta látja Miklósvölgyi Miklós – a megbízás szerint legkésőbb a pályázati eljárás lefolytatásáig, 2016. július 31-ig. Az intézményvezetői pályázatot a Debreceni Egyetem 2015. december közepén hirdette meg. A pályázati eljárás még tart, így annak lezárásáig nem tudnak tájékoztatást adni az ügyben.

A Dehir.hu információi szerint más pályázó is van az iskola igazgatói posztjára. Arról, hogy ki lesz a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolájának új igazgatója, a fenntartó rektora dönt, de az intézményvezetőt nem ő, hanem az oktatásért felelős miniszter fogja hivatalosan kinevezni.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!