szerző:
hvg.hu

Egy 38 éves férfi gyerekekről osztott meg pornográf felvételeket az interneten, emellett egy 15 éves fiút orális szexre kényszerített. Az egri bíróság elrendelte az előzetes letartóztatását – közölte hétfőn a Heves Megyei Főügyészség.

A Heves megyei férfi 2013 januárjától folyamatosan osztott meg, illetve cserélgetett internetes közösségi oldalakon pedofil fotókat, videókat. A számítógépén több tízezer ilyen jellegű képet, valamint legalább 81 videót tárolt, melyek nagy részét nyilvános és ingyenes tárhelyszolgálató oldalakon tette közzé. Idén azonban lebukott, amikor január 7-én házkutatást tartottak nála.

Más bűne is van: 2014 őszén, tarnaszentmiklósi munkahelyén, a portaszolgálat épületében fiatal fiúknak engedte meg, hogy az ottani számítógépet használják – így akart a közelükben férkőzni. Október elején aztán egy 15 éves fiút kényszerített arra a portásfülkében, hogy orálisan kielégítse őt.

A fokozott ügyészi felügyelet alá vont büntető ügyben a Hevesi Járási Ügyészség indítványozta a férfi előzetes letartóztatását. Az Egri Járásbíróság ezt egy hónapra el is rendelte.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!