szerző:
MTI

Péntektől vasárnapig 311 határsértőt fogtak el itthon, hat ember ellen pedig embercsempészet miatt indítottak eljárást – közölte a rendőrség hétfő reggel. Pénteken 140, szombaton 111, vasárnap 60 embert fogtak el.

Az év első heteiben országosan naponta tíz körül alakult az elfogott határsértők száma, februárban azonban előfordult olyan nap, hogy 237-et tartóztattak fel. Hétfőtől vasárnapig 768 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök, az azt megelőző héten – február 15-étől 21-éig – ez a szám 820 volt.

Az érkező határsértők állampolgárság szerinti összetétele nagyon sokszínű, sok koszovói vagy pakisztáni van köztük, de jönnek olyan távoli helyekről is, mint Haiti vagy Srí Lanka.

A Szegedi Járásbíróság a migrációs válsághelyzet tavaly szeptemberi kihirdetése óta csütörtökig 1666 vádlott ügyét bírálta el gyorsított eljárásban határzár tiltott átlépése vagy határzár megrongálása miatt.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!