szerző:
hvg.hu

Öt elkövetővel szemben emeltek vádat, akik több mint 50 betöréses lopásért tehetők felelőssé.

A Győri Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt öt elkövetővel szemben, akik 2013 ősze és 2015 januárja között 52 esetben követtek el lopást Győr környékén.

Az ügyészségi közlemény szerint a vádlottak összesen 3 203 186 Ft értékben vittek magukkal vagyontárgyakat, a rongálással 519 500 Ft kárt okoztak. Az elkövetők (négy férfi és egy nő) 12 Győr környéki településen jellemzően betöréses lopást valósított meg: az ingatlanok kerítéseit, a pincék, tárolók, garázsok ajtajait megrongálták, majd a talált értéktárgyakat, gépeket, járműveket magukkal vitték.

Több esetben követtek el lopást az M1 autópálya és a 85-ös főút kereszteződésében megépült csomópontnál is, innen elvitték a beépítésre váró burkoló követ, valamint a munkagépek tartályaiból az üzemanyagot is. Az ügyészség a vádlottakkal szemben kisebb értékre, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!