szerző:
MTI

Hetvennel hajtott át Pusztaszeren egy kisbusszal, a kereszteződésben belerohant egy személyautóba. A vétlen autós meghalt, az utasai közül többen is súlyosan megsérültek.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt az ellen a román férfi ellen, aki tavaly november 14-én halálos tömegszerencsétlenséget okozott Pusztaszeren.

A Csongrád Megyei Főügyészség közlése szerint a házi őrizetben lévő férfit az ügyészség halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja. A vádirat szerint a 14 utast szállító kisbuszt vezető férfi Pusztaszer főutcáján mintegy 70 km/h sebességgel közelített meg egy útkereszteződést, amelynek a veszélyességét a táblákon kívül útfestés is jelezte. A sofőr már csak féktávon belül vette észre, hogy az elsőbbségadás kötelező táblával védett úton egy személyautó közeledik és összeütköztek. Mindkét jármű árokba hajtott, a személygépkocsi villanyoszlopnak csapódott, a kisbusz átfordult a tetején.

A személyautót vezető csongrádi asszony a helyszínen életét vesztette, a kisbusz utasai közül ketten súlyosan, tizenegyen – a vádlotthoz hasonlóan – könnyebben megsérültek.