szerző:
MTI

Jogerősen huszonöt év fegyházra súlyosította a kaposvári dohánybolti eladó gyilkosára korábban kiszabott huszonkét év büntetést szerdán a Pécsi Ítélőtábla.

A férfi tavaly április 22-én nem sokkal zárás előtt, az arcát sállal eltakarva ment be a kaposvári Fő utcában található trafikba, ahol késsel fenyegetőzött, így kapta meg a bevételt az ott dolgozó fiatal lánytól, akit azután halálra szurkált.

A táblabíróság az ügyben első fokon eljáró Kaposvári Törvényszék ítéletével egyezően a férfit aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és felfegyverkezve elkövetett rablás miatt marasztalta el. Az ítélet jogerős.

©

Az elítélt férfi a másodfokú eljárásban az utolsó szó jogán azt mondta: megbánta tettét, nem könnyű azzal a tudattal élnie, hogy gyilkos, ezt a keresztet élete végéig cipelnie kell.

A bíró a jogerős ítélet indoklásában rámutatott: a vádlott a bűncselekmény elkövetésekor még nem töltötte be a huszadik életévét, a huszonöt év szabadságvesztés volt a legsúlyosabb büntetés, amit kiszabhattak vele szemben. A férfi gátlástalan, kicsinyes, céltudatos magatartást tanúsított, áldozatának hosszú szenvedést okozott, amit jól visszaadnak az esetről készült felvételek.

A bíró megdöbbenésének adott hangot, hogy valaki, aki korábban egyházi iskolába járt, ilyen hidegvérrel tudta kioltani valakinek az életét, és még az utolsó szó jogán elmondottak sem tükrözték, hogy valódi megbánást tanúsítana.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!