szerző:
hvg.hu

Egy szakiskola tanára az a férfi, aki egy hete hajnalban lakásába csábított, megvert, majd megerőszakolt egy 82 éves asszonyt Miskolcon. Az idős nőt hálóingben, mezítláb a ház előtti négysávos útra vitte, ahol a felezővonalon hagyta. Az eset több mint egy hete történt, a férfi azóta előzetes letartóztatásban van. Mára kiderült, a többdiplomás férfi egy szakiskolában tanít. Az iskolában nagyon elégedettek voltak a munkájával – számolt be csütörtökön az RTL Híradó.

A tanár egy hete, hajnalban a lakásába csábította a házban lakó idős nőt, akit megvert és megerőszakolt. A társasházuk előtti négysávos út közepén találták meg később az asszonyt, mezítláb és hálóingben, a férfi vitte oda.

Az RTL Klub úgy tudja: a támadó ezután a közeli pszichiátriára ment, és ott elmondta, mit tett.

A ház egyik névtelenséget kérő lakója elmondta: az is lehet, hogy a két ember nem ismerte egymást.

Az erőszakkal gyanúsított férfinak két Facebook-oldala is van, az egyiken a személyi igazolványa a profilképe, úgy tűnik, azt nem használta. A másikra az erőszak napján egy nő értelmezhetetlen megjegyzéseket írt.

Főleg hátrányos helyzetű fiatalok járnak abba a szakiskolába, ahol az erőszakkal gyanúsított 56 éves férfi tanított.

Az iskolában nem engedték forgatni az RTL Híradó stábját, a többi oktatóval és a diákokkal sem beszélhettek.

Az intézmény igazgatója annyit elmondott, hogy nagyon elégedettek voltak a tanár munkájával, ezért szeptemberben véglegesítették. Szerinte az iskolának nincs köze ahhoz, hogy a férfi magánemberként mit tett.

Az RTL Klub szerint a férfinak több diplomája, köztük mérnöki végzettsége is van, főleg kőműves tanulókat oktatott az iskolában.

A megerőszakolt asszony még mindig kórházba van, többszörös zúzódásai vannak, az állapotáról a kórház csütörtökön nem adott felvilágosítást.

Támadóját a bíróság 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte, és úgy tudni, kezdeményezték elmeorvosi vizsgálatát is.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!