szerző:
hvg.hu

Több bulvárlap is azt írja, hogy a szomszédok szerint kiürítik Lagzi Lajcsi boldogasszonypusztai birtokát, a napokban többször is láttak ott bútorszállító kamionokat. Az újságok meglebegtetik, hogy az előzetes letartóztatásból kiengedett zenész családjával együtt külföldre költözhet. Lagzi Lajcsi ügyében továbbra is nyomoznak a hatóságok, de kényszerintést nem rendeltek el ellene, szabadon mozoghat.

Galambos Lajost és feleségét, valamint egy harmadik személyt közüzemi számlák elcsalása, okirat-hamisítás és vesztegetési kísérlet vádjával tartóztatták le 2015 szeptemberé­ben. A zenész 125 napig volt előzetesben. A nyomozás még tart, de Lajcsi szabadon járhat-kelhet, akár külföldre is elutazhat, jogszerűen – emlékeztet a Blikk.

A zenészt és családtagjait nemrég akkor fotózták le, amikor útban voltak Mexikó felé, bár korábban arról beszélt, hogy Olaszországban akarnak vakációzni. Lajcsiék lánya ismerőseivel több fényképet megosztott New Yorkból: öccsével helikopteres sétarepülésen láthatók a Szabadság-szobor környékén, illetve Manhattanben is sétálgattak.

A Blikk szerint a család boldogasszonypusztai birtokánál nem a főbejáraton érkeztek meg a költöztető kamionok, hanem a kevésbé szem előtt lévő hátsó kapukon hajtottak be a farm területére. A lap úgy tudja: a gyerekeket nem vették ki az iskolából a szülők, igaz, korábban állítólag felmerült, hogy magántanulóként folytatják tanulmányaikat.

A Borsnak levélben sikerült elérnie a zenészt, aki röviden annyit válaszolt a lapnak: az olaszországi egy korábbi utazásuk volt, a mostani pedig egy másik. Részleteket azonban nem árult el.

Az ügyvédje telefonon megerősítette, hogy a család nincs Magyarországon, de az ügyvédi titoktartására hivatkozva ő sem mondott konkrétumokat. „Ügyfelem a napokban felvette velem a kapcsolatot. Az igazságszolgáltatás megy a maga útján, a folyamatban lévő eljárásra továbbra is meghatalmazásom van. A szükséges nyomozati cselekmények zajlanak, ezeket ez nem fogja akadályozni” – fogalmazott.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!