szerző:
hvg.hu

A beszámolók szerint kalasnyikovval lövöldözött egy férfi szerda délelőtt fél tíz után a kiskunhalasi ügyészség épületében. Úgy tudni, a vezető ügyésszel akart végezni, aki az ügyében kedvezőtlen vádiratot készített. Fazekas Géza, a Legfőbb Ügyészség szóvivője megerősítette, hogy lövöldözés történt, a támadót a kiérkező rendőrök lefegyverezték, és úgy tudni, senki sem sérült meg.

A kiskunhalasi Halasmédia Online azt írja saját információikra hivatkozva, hogy a kiskunmajsai férfi a vezető ügyésszel akart végezni.

BREAKING! Nem sokkal ezelőtt Kalasnyikovval próbálták meglőni dr. Téglás Péter vezető ügyészt. A Köztársaság utca még most is le van zárva!

Posted by Halasmédia on Wednesday, 16 March 2016

Ugyancsak a Halasmédia Online szerint a Kiskunhalasi Járásbíróság épületében dördültek el a lövések, az MTI jelentésében a Kiskunhalasi Járási Ügyészséget említik a helyszínként, de úgy tudni, a két szervezet ugyanabban az épületben működik.

A helyi értesülések szerint a férfi hosszú ideje fenyegette, zaklatta az ügyészt a Facebookon, szerda reggel pedig a járásbíróság épületének beléptető kapujánál várta. Amikor meglátta, előrántotta a gépfegyvert és 4-5 lövést adott le a vezető ügyészre, de egyik golyó sem találta el.

A Halasmédia Online úgy tudja: a kalasnyikovos támadó egy dobozban próbálta meg bevinni a gépfegyvert az ellenőrzőkapun. Amikor a biztonsági őr észrevette, a dobozból előrántotta a fegyvert, és túszként maga elé fogta az őrt. Elindult az ügyészség felé, és végül a másik biztosági őr hátulról fegyverezte le a kiskunmajsai férfit.

Az atv.hu szerint a lefegyverezett támadó a rendőri intézkedés közben elájult, mentőt hívtak hozzá.

A vezető ügyész azt mondta: úgy érzi, ma újjászületett. A helyszín tele van rendőrautókkal, egyenruhásokkal, többen közülük golyóálló mellényt viselnek – derül ki a beszámolókból.

A HalasInfo.hu szerint a támadó többször is korrupcióval és az ügye eltussolásával vádolta a vezető ügyészt a Facebookon. Az egyik posztjában azt írta, hogy az ő büntetőügyében tartott tárgyaláson felvételt készített, és a hanganyag nem egyezett azzal a jegyzőkönyvvel, amit később kézhez kapott. Emiatt feljelentést tett, de szerinte a nyomozást eltussolták.

©

A baon.hu úgy tudja: az a kiskunmajsai férfi lövöldözött szerdán Kiskunhalason, aki 2012-ben felrobbantotta a fészerét, miközben egy csőbombát akart szétfűrészelni.

„Régi panaszos ügyfél”

Bicskei Ferenc, az Országos Bírói Tanács tagja a Szekszárdi Törvényszék szerdai összbírói értekezlete előtt tartott sajtótájékoztatón elmondta: a Kiskunhalasi Járási Ügyészségnek és a Járásbíróságnak helyet adó épület folyosóján ismerete szerint 10-15 töltény nyomát látták.

©

A férfi gépfegyverrel érkezett, amit a beléptető kapu előtt vett elő. Az épületben két biztonsági őr dolgozik, elsődleges információk szerint a támadó az egyiket túszul használhatta, a másiknak ugyanakkor sikerült lefegyvereznie, eközben dulakodtak, és lövöldözés is volt.

Bicskei Ferenc szerint a férfi "régi panaszos ügyfél", aki korábban rendszeresen nyomdafestékkel nem tűrő szavakkal illette a bíróságot.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!