szerző:
MTI

Egy férfi több tíz kilométeren át menekült autójával csütörtök reggel Balatonfüred és Veszprém között az őt igazoltatni próbáló rendőrök elől. Nagyon nyomta a gázt, az egyik útzárat még áttörte, a következőnél már elkapták.

A Veszprém Megyei Főügyészség szerint a rendőrök igazoltatni akarták a férfit Balatonfüreden, de nem volt hajlandó megállni. Volt, hogy lakott területen belül is 140 kilométer/órás sebességgel hajtott.

A rendőrök Veszprém határában, a Balatonalmádi felől bevezető útszakaszon két kocsival útzárat állítottak fel. A férfi ekkor megállt a járművel, ám amikor a vele szemben intézkedni próbáló rendőr a gépkocsijába behajolt, ismét gázt adott, és az útzárat áttörve elhajtott. Az intézkedő rendőr könnyebben megsérült.

A menekülő autóst végül a veszprémi elkerülő úton három rendőrautóval állították meg, azokban anyagi kár keletkezett.

A főügyészség közölte: az ámokfutót a rendőrség őrizetbe vette, az ügyben hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt folytat nyomozást a Veszprémi Járási és Nyomozó Ügyészség.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!