szerző:
hvg.hu

Több tucat lesoványodott tehén vegetált egy tanyán Újfehértó környékén. Egy részük már lábra állni sem tudott. A rendőrség állatkínzás miatt indított eljárást.

A rendőrök hatósági állatorvossal és a város jegyzőjével közösen ellenőrizték a tanyát kedden, miután bejelentést kaptak, hogy ott rossz körülmények között tartanak állatokat.

A tanyán több tucat lesoványodott tehenet találtak, egy részük lábra állni sem tudott. A már elpusztult állatok maradványait a szintén ott tartott disznók ették.

©
©
©

A 69 éves tulajdonos azt sem tudta megmondani, hogy pontosan hány szarvasmarhája van. Azzal védekezett, hogy nincs takarmánya.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Újfehértói Rendőrőrse állatkínzás gyanújával rendelt el nyomozást. A hatóságok intézkedtek az elhullott szarvasmarhák elszállításáról, a legyengült tehenek ellátásáról az állatorvos gondoskodik – írják a police.hu-n.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!