szerző:
hvg.hu

Egy 25 éves hevesi férfi haza akarta rángatni élettársát, aki elköltözött tőle, de tévedésből a nő szomszédjára tört rá. Az ügyészség felfüggesztett börtönt kért rá, valamint pártfogó felügyelet alá helyeztetné.

A férfit elhagyta az élettársa, és elköltözött tőle: hazament a szüleihez, akik egy utcában laktak velük Hevesen. Ezt nem akarta elfogadni, és próbálta a nőt visszacsábítani magához.

Tavaly október 29-én valamilyen kábítószert fogyasztott, így próbálta megkeresni volt barátnőjét másnap hajnalban, fél három körül. A sötétben azonban eltévesztette a házszámot, és élettársai szülei háza helyett a szomszédokhoz rontott be: berúgta a ház ajtaját, bement, magához vett egy lapátot, amivel szétverte a szobában lévő tévét és betört egy ablakot is.

Az épületben lakó terhes nő felriadt a zajra. Az őrjöngő férfi „Na végre, megvagy!” felkiáltással a karjánál fogva megpróbálta az utcára kirángatni a nőt, aki nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A Hevesi Járási Ügyészség a férfit erőszakkal, éjjel elkövetett magánlaksértéssel, kisebb kárt okozó rongálással és könnyű testi sértéssel vádolja. Indítványozták, hogy a bíróság a vádlottal szemben – tárgyalás mellőzésével – halmazati büntetésként felfüggesztett börtönt szabjon ki, a próbaidő tartamára rendelje el a pártfogó felügyeletét, és kötelezze őt az általa ténylegesen okozott kár megtérítésére is.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!