szerző:

Szinte hihetetlen volt a hír, néhány hete, hogy az FTC a jégkorong bajnoki rájátszás második körére két jónevű NHL-es játékost igazol. Nos a sztárok a maguk fizikai valóságukban és fradimezbe öltözve megérkeztek Budapestre.

A friss igazolások nem is akárkik, hiszen a csatár Rob Niedermayer tagja volt a tavalyi vb-győztes kanadai együttesnek, míg a Ferencváros másik új igazolása, a védő Jason Strudwick – mellesleg Niedermayer unakatestvére – az NHL egyik legkeményebb játékosa.

A Nemzeti Sport beszámolója szerint a két új igazolást Hudák János szakosztály-igazgató, Mihók Béla elnökségi tag, Szergej Oreskin vezetőedző, valamint közel száz szurkoló várta nagy szeretettel.

Niedermayer a 44-es, Strudwick a 34-es számú mezt kapja, amit a fogadtatás kedvéért azonnal magukra is öltöttek, élesben a DAC elleni dunaújvárosi találkozón tehetik ugyanezt jövő szerdán.

Döntésükről, hogy Magyarországra igazolnak, a két kanadai a következőt mondta a repülőtéren rögtönzött nyilatkozatban: Nem jártak még a világnak ezen a fertályán, s az NHL szezonja körüli zavarok miatt adódó lehetőséget most kihasználták, s eljöttek egy olyan számukra új kultúrába, amit szeretnének megismerni. Mivel pedig nem csak unokatestvérek, hanem igen jó barátok is, ezért szerettek volna egy csapatban játszani. Erre az FTC-ben lehetőség adódott, így mindjárt ketten jöttek.