szerző:
hvg.hu

Szinte hihetetlen volt a hír, néhány hete, hogy az FTC a jégkorong bajnoki rájátszás második körére két jónevű NHL-es játékost igazol. Nos a sztárok a maguk fizikai valóságukban és fradimezbe öltözve megérkeztek Budapestre.

A friss igazolások nem is akárkik, hiszen a csatár Rob Niedermayer tagja volt a tavalyi vb-győztes kanadai együttesnek, míg a Ferencváros másik új igazolása, a védő Jason Strudwick – mellesleg Niedermayer unakatestvére – az NHL egyik legkeményebb játékosa.

A Nemzeti Sport beszámolója szerint a két új igazolást Hudák János szakosztály-igazgató, Mihók Béla elnökségi tag, Szergej Oreskin vezetőedző, valamint közel száz szurkoló várta nagy szeretettel.

Niedermayer a 44-es, Strudwick a 34-es számú mezt kapja, amit a fogadtatás kedvéért azonnal magukra is öltöttek, élesben a DAC elleni dunaújvárosi találkozón tehetik ugyanezt jövő szerdán.

Döntésükről, hogy Magyarországra igazolnak, a két kanadai a következőt mondta a repülőtéren rögtönzött nyilatkozatban: Nem jártak még a világnak ezen a fertályán, s az NHL szezonja körüli zavarok miatt adódó lehetőséget most kihasználták, s eljöttek egy olyan számukra új kultúrába, amit szeretnének megismerni. Mivel pedig nem csak unokatestvérek, hanem igen jó barátok is, ezért szerettek volna egy csapatban játszani. Erre az FTC-ben lehetőség adódott, így mindjárt ketten jöttek.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
MTI Világ

Világbajnok NHL-játékos kerülhet a Ferencvároshoz

Páratlan esemény történt a magyar jégkorongsportban: két olyan kanadai hokis - a világbajnok, Stanley Kupa-döntős Rob Niedermayer, valamint Jason Strudwick - kerülhet a Ferencvároshoz, akik az előző idényben még az észak-amerikai profiligában (NHL) szerepeltek.

Világ

Magyarországra jöhetnek az NHL sztárjai

Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) sztárjai addig is népszerűsítsék a sportágat, amíg a tengerentúlon a hokisok és a klubtulajdonosok közötti bérvita miatt szünetel a bajnokság.

MTI Világ

Törlik az NHL-szezont, ha nem születik egyezség

Ha a hét végéig sem tudnak megegyezni az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) egymással bérvitában álló főszereplői, a klubtulajdonosok és a játékosok, törlik a teljes 2004/05-ös szezont - jelentette be Gary Bettman, az NHL első számú vezetője.

MTI Világ

Wayne Gretzky többéves NHL-szünettől tart

Az észak-amerikai profi hokiligában (NHL) érdekelt játékosok képviselőinek és a 30 klubtulajdonosnak a jövő pénteki - döntőnek ígérkező - találkozója előtt az élő legendának számító Wayne Gretzky úgy véli, hogy a bérvita akár több évig is elhúzódhat.

Karrier

Bérviták miatt törölhetik az NHL egész idényét

Az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) klubtulajdonosaival bérvitában álló játékosok maguk között tárgyalnak arról, hogy milyen formában képzelik el a jövőt. Jelenleg ugyanis a klubok és a játékosok álláspontja oly messzire van egymástól, hogy akár a teljes szezont törölhetik a ligában.

MTI Világ

NHL: csökkentik a hokisok fizetését

Nyolcvanöt napnyi várakozás és 382 alapszakasz-mérkőzés törlése után úgy tűnik, hogy sikerült megegyezniük az NHL játékosainak és a klubtulajdonosoknak a bérvitában.