szerző:
MTI

Öngól Budapesten címmel foglalkozott Gyurcsány Ferenc miniszterelnök három megjegyzésével is a Neue Zürcher Zeitung című svájci napilap.

A konzervatív újság prágai székhelyű tudósítója beszámolt arról, hogy a szaúdi kormány a hét végén konzultációra hazarendelte budapesti nagykövetét. Ennek oka az, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök pártja egyik rendezvényén nyilvánosan méltatta a magyar labdarúgó-válogatott "halálmegvető bátorságát", amellyel február elején gól nélküli döntetlen eredményt ért el a "sok terroristát" felvonultató szaúdi nemzeti tizenegy ellen.

A cikkíró szerint Gyurcsány azonnali bocsánatkérése ugyanolyan kevéssé csillapította a kedélyeket Rijádban, mint az az állítás, hogy egy ismert tévéműsorral kapcsolatos csipkelődés keretében hangzott el a megjegyzés, és kéretik nem túlbecsülni annak jelentőségét.

A svájci napilap tudósítója megállapította, nem ez volt az első eset, hogy Gyurcsány ilyesféle szórakoztató humor ízelítőjével örvendeztette meg honfitársait.

Emlékeztetett a miniszterelnöknek az öregecske nőkkel kapcsolatos kijelentésére, valamint arra, hogy ugyancsak egy pártrendezvényen azt ajánlotta az ellenzéki fideszes Orbán Viktornak, hogy a jövőben a költségvetési vitáknál egész egyszerűen "fogja be a száját".

Orbán tiltakozott, és Gyurcsánynak ismét be kellett adni a derakát. A tudósító nemmel válaszolt arra - az általa feltett - kérdésre, miszerint Gyurcsány honfitársainak és a szaúdiaknak egyszerűen nincs igazi humorérzékük. Megállapította, hogy valamivel kevesebb kiszólás a magyar politikának is mindenképp használna.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
Itthon

Gyurcsány beszéde jobban futott Orbánénál

A Szonda Ipsos felmérése szerint Gyurcsány hétfői parlamenti szezonnyitó beszéde meggyőzőbb volt, mint Orbán szerdai országértékelése. A hvg.hu olvasóinak viszont Orbáné tetszett sokkal jobban.