szerző:
MTI

Módosul a november elsejei mindenszentek ünnepe mint munkaszüneti nap körül a pihenőnapok rendje a foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi miniszter rendelete értelmében.

A csere miatt október 31., hétfő pihenőnap, november 5., szombat pedig munkanap lesz.

Mindenszentek a katolikus egyház ünnepe: november 1-én azokról a szentekről emlékeznek meg, akiknek nincs külön emléknapjuk. A protestantizmus az elhunytakra emlékezik ezen a napon, amely 2000-től munkaszüneti nap Magyarországon.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
Gazdaság

Évente 104 munkanapot vesztegetnek el Magyarországon

A magyar nagyvállalatoknál évente és munkavállalónként "kiesett" munkanapok száma eléri a 104-et, ami 59 százalékos termelékenységi szint, szemben az optimálisnak tartott 85 százalékos, illetve az átlagos 62 százalékos mutatóval.

Világ

Munkanap lehet a szombatból

Ismét általánossá kellene tenni a szombati munkavégzést – javasolják a német munkaadók és a szabad demokraták. Szakértők egyetértenek abban, hogy valamilyen módon emelni kell a heti munkaidőt Európa legnagyobb gazdaságában.