szerző:
hvg.hu

120 mentőkocsi – 80 Ford Tranzit és 40 Mercedes-Benz Sprinter – áll munkába az Országos Mentőszolgálatnál. Az első harminc felszerelt, menetkész mentőjármű átadásán megjelent Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Dr. Rácz Jenő egészségügyi miniszter is.

Életmentő Sprinter
© Országos Mentőszolgálat
A százhúsz jármű beszerzése annak az intézkedés sorozatnak a része, amely 2003-ban indult el a sürgősségi betegellátás fejlesztésének érdekében. Akkor az Európa Terv égisze alatt zajlott le közbeszerzési eljárás, amely új mentőautók beszerzését, valamint a rossz állapotú mentőállomások felújítását célozta. A mentőszolgála-tokhoz tavaly júniustól eddig 250 új Mercedes-Benz Sprinter, illetve Ford Transit mentőautó érkezett. Idén újabb 120 gépkocsi beszerzésére nyílt lehetőség, harminc darab már decembertől részt vesz a mentésben. Az elsőként átadott autók 30 mentőállomás flottáját erősítik, az ország minden régiójába kerül belőlük. Folyamatosan alakítják át mentővé a járműveket, így a tervek szerint jövő márciusig mind a százhúsz mentőjárművet üzembe állítják.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
MTI Itthon

Nem küldött mentőt a diszpécser, meghalt a beteg

Foglalkozás körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetés bűntettével gyanúsítják a sárvári mentőállomás diszpécserét, mert a rendőrségi nyomozás eredménye szerint többszöri hívás ellenére sem küldött mentőt egy betegért - közölte csütörtökön Szalai Ferenc őrnagy, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.