szerző:
hvg.hu

120 mentőkocsi – 80 Ford Tranzit és 40 Mercedes-Benz Sprinter – áll munkába az Országos Mentőszolgálatnál. Az első harminc felszerelt, menetkész mentőjármű átadásán megjelent Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Dr. Rácz Jenő egészségügyi miniszter is.

Életmentő Sprinter
© Országos Mentőszolgálat
A százhúsz jármű beszerzése annak az intézkedés sorozatnak a része, amely 2003-ban indult el a sürgősségi betegellátás fejlesztésének érdekében. Akkor az Európa Terv égisze alatt zajlott le közbeszerzési eljárás, amely új mentőautók beszerzését, valamint a rossz állapotú mentőállomások felújítását célozta. A mentőszolgála-tokhoz tavaly júniustól eddig 250 új Mercedes-Benz Sprinter, illetve Ford Transit mentőautó érkezett. Idén újabb 120 gépkocsi beszerzésére nyílt lehetőség, harminc darab már decembertől részt vesz a mentésben. Az elsőként átadott autók 30 mentőállomás flottáját erősítik, az ország minden régiójába kerül belőlük. Folyamatosan alakítják át mentővé a járműveket, így a tervek szerint jövő márciusig mind a százhúsz mentőjárművet üzembe állítják.

MTI Itthon

Nem küldött mentőt a diszpécser, meghalt a beteg

Foglalkozás körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetés bűntettével gyanúsítják a sárvári mentőállomás diszpécserét, mert a rendőrségi nyomozás eredménye szerint többszöri hívás ellenére sem küldött mentőt egy betegért - közölte csütörtökön Szalai Ferenc őrnagy, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.