szerző:
MTI

Körözést adott ki a rendőrség több olyan ember ellen - akiknek nevét és arcképét is feltették a rendőrség honlapjára szerda délben - , akik a főváros területén több helyszínen, demonstrációk során erőszakos, garázda cselekményeket hajtottak végre. A rendőrség azok segítségét is kéri, akik a fotókon látható ismeretleneket felismerik.

Nézze át a rendőrség képeit!
A körözöttek többsége a Magyar Televízió székházánál garázdálkodott, és részt vett a Szabadság téri székház elfoglalásában.

A körözöttek listáján van az a Budaházy György is, aki a 2002-be júliusában történt "hídi csata" kapcsán vált ismertté. A fiatalembert az Erzsébet hídi tüntetésen történt rendőri ellenszegülés miatt a bíróság jogerősen ötvenezer forintpénzbüntetésre ítélte gyorsított eljárásban.

Budaházy György több más tüntetés szervezőjeként és résztvevőjeként jelen volt az elmúlt években történt demonstrációkon, a vasárnaptól kezdődött Kossuth téri tüntetésen is többször feltűnt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kéri a lakosság segítségét, hogy akik a rendőrség internetes oldalára felhelyezett képeken látható személyeket felismerik, tartózkodási helyükkel kapcsolatban érdemi információval rendelkeznek, tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-201-343 zöld számon vagy a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén, illetve bármelyik rendőri szervnél.

A rendőrség eddig 137 embert állított elő, és 98-at vett őrizetbe rendzavarásért, illetve hivatalos személy elleni erőszakért. Schőn Péter, a BRFK szóvivője az MTI-nek szerdán elmondta, hogy a rendőrség külön nyomozócsoportot állított fel a rendzavarók beazonosítására. Folyamatosan elemzik a rendőrség saját felvételeit, illetve a sajtófotókat, és beazonosításukat követően előállítják őket, és megindítják ellenük a büntetőeljárást - tette hozzá.

MTI Itthon

Szabadfi Árpád: a rendőrség ura a helyzetnek

A magyar rendőrség ura a kialakult helyzetnek - jelentette ki Szabadfi Árpád, az országos rendőrfőkapitány helyettese. A rendőrség az elmúlt két nap során eddig 137 embert vett őrizetbe, negyvenkettőt még keresnek.