szerző:
MTI

A jövőben Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia lesz a felcsúti utánpótlásközpont neve.

Az erről szóló megállapodást kedden írta alá az Aranycsapat legendás támadójának felesége, Puskás Ferencné és a Felcsúti Labdarúgó Utánpótlás Alapítvány kuratóriumának elnöke - tájékoztatott Mészáros Lőrinc, a kuratórium elnöke. A névadó ünnepségre november 26-án kerül sor.

"Megtiszteltetésnek vesszük, hogy az akadémia ezentúl Puskás Ferenc nevét viseli majd, s fontos felhívnom a figyelmet arra, Öcsi mennyire büszke lenne, ha egészségi állapota megengedné, hogy személyesen köszönhesse meg ezt a kitüntető figyelmet, hiszen számára mindig is a gyermekek nevelése, az ő fejlődésük és boldogságuk volt a legfontosabb" - mondta Puskás Ferencné. A Felcsúton működő utánpótlás nevelő intézmény idén ősztől bentlakásos kollégiummal bővült a helyi, NB II-es futballklub középiskolás játékosai számára.

MTI Itthon

Puskás Öcsi átvette az UEFA kitüntetését

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) delegációja csütörtökön délután a Kútvölgyi úti kórházban kereste fel Puskás Ferencet, hogy átadja neki a szervezet megalakulásának 50. évfordulója alkalmából létrehozott "Európa bajnokai" kitüntetést.

hvg.hu Világ

Szudánba viszik a Puskás-relikviákat

A kelet-afrikai Szudánba kutazik január végén a Budapest Honvéd labdarúgócsapat. Az együttessel tart Grosics Gyula is, akinek tiszteletére a szudáni elnök, Omar el-Basír ad fogadást – tudta meg a hvg.hu. A csapat a Puskás-relikviákat is magával viszi.

MTI Itthon

Puskásék 20 millió forintot kaphatnak

Az augusztusi budapesti Real Madrid-Puskás-válogatott mérkőzés szervezői a jövő héten átutalnak 20 millió forintot Puskás Ferenc családjának, a kórházban kezelt egykori magyar labdarúgó felesége azonban továbbra sem kapott értesítést - írta a keddi The Daily Telegraph. A Puskás-emléktárgyakból tervezett angliai árverés a londoni aukciós ház közlése szerint változatlanul napirenden van.

MTI Világ

Puskás Ferenc lábnyoma a Bajnokok Sétányán

Hétfőn kora este ünnepélyes ceremónia keretében Puskás Ferenc lábnyomát is elhelyezték a monte-carlói Bajnokok Sétányán, amelyen a labdarúgás történetének kiemelkedő alakjai kapnak helyet.