szerző:
MTI

Nemzetközi embercsempész banda magyar csoportjának tagjait ítélte el a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság; a négy vádlott együttesen 12 év 8 hónap fegyház-, illetve börtönbüntetést kapott - közölte a nyíregyházi bíróság elnökhelyettese.

A másodfokon eljáró bíróság bizonyítása szerint az ukrán és szlovák bűnözőkkel együttműödő magyar állampolgárok társtettesként, bűnszervezet tagjaként, 47 rendbeli embercsempészési büntettet követtek el - mondta Nyakó Zsuzsanna. A bírónő tájékoztatása alapján az elítéltek az Ukrajknából Magyarországra illegálisan bejuttatott külföldiek tovább szállítását végezték részfeladatként. Lakóhelyük, Fehérgyarmat térségében fogadták a migránsokat, s anyagi ellenszolgáltatásért vitték őket a nyugati határra.

Az elsőrendű vádlott, Varjú Miklós tervezte meg és hangolta össze a csoportban tevékenykedő magyar embercsempészek munkáját, ezért őt az első fokon eljáró Fehérgyarmati Városi Bíróság öt év fegyházra büntette, amit a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Bíróság jóváhagyott. A másodrendű vádlott Bakk Tibor 2 év, 10 hónap, a harmadrendű Császár Zsolt 2 év 2 hónap, míg a negyedrendű vádlott Fodor Attila 2 év 8 hónap jogerős börtönbüntetést kapott.
 
MTI Itthon

Ukrán embercsempészek buktak le

Két ukrán embercsempész bukott le a záhonyi határállomáson, ahol 13 honfitársukat próbálták hamis papírokkal Magyarországra beléptetni, majd Olaszországba vitték volna tovább őket.

MTI Itthon

Embercsempészeket buktattak le Hegyeshalomnál

Tizennégy ukrán állampolgárt találtak a határőrök egy teherautóban megbújva a hegyeshalmi határátkelőnél pénteken, az esettel összefüggésben további hét román állampolgárt állítottak elő embercsempészet miatt - tudatta a Határőrség szóvivője.

MTI Itthon

Embercsempész bandát fogtak el

Egy osztrák, egy ukrán és egy moldovai embercsempészt fogtak el a győri határőrök pénteken hajnalban - tájékoztatott a határőrség szóvivője.

MTI Itthon

Embercsempészeket buktattak le a határőrök

Két embercsempészt és kilenc határsértőt állítottak elő a szegedi határrendészeti kirendeltség járőrei, miután kedden este a szegedi határőr nyomozók közreműködésével feltartóztattak két személyautót Mórahalmon.

MTI Kult

Bűnügyi toplista: drog, embercsempészet, műkincsek

Az FBI szerint mintegy 8 milliárd dollár (1725 milliárd forint) értékben loptak műkincseket 2005-ben a világban. Szakértők becslése ennél jóval nagyobb összegről szól. A drog- és emberkereskedelem után a nemzetközi bűnözésnek a műkincsrablás a legjövedelmezőbb üzlete.