Társtettes magyar embercsempészt ítéltek el

2007. február 21., szerda, 15:39 • Utolsó frissítés: 2007. február 21., szerda, 15:42
Szerző:


Nemzetközi embercsempész banda magyar csoportjának tagjait ítélte el a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság; a négy vádlott együttesen 12 év 8 hónap fegyház-, illetve börtönbüntetést kapott - közölte a nyíregyházi bíróság elnökhelyettese.

A másodfokon eljáró bíróság bizonyítása szerint az ukrán és szlovák bűnözőkkel együttműödő magyar állampolgárok társtettesként, bűnszervezet tagjaként, 47 rendbeli embercsempészési büntettet követtek el - mondta Nyakó Zsuzsanna. A bírónő tájékoztatása alapján az elítéltek az Ukrajknából Magyarországra illegálisan bejuttatott külföldiek tovább szállítását végezték részfeladatként. Lakóhelyük, Fehérgyarmat térségében fogadták a migránsokat, s anyagi ellenszolgáltatásért vitték őket a nyugati határra.

Az elsőrendű vádlott, Varjú Miklós tervezte meg és hangolta össze a csoportban tevékenykedő magyar embercsempészek munkáját, ezért őt az első fokon eljáró Fehérgyarmati Városi Bíróság öt év fegyházra büntette, amit a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Bíróság jóváhagyott. A másodrendű vádlott Bakk Tibor 2 év, 10 hónap, a harmadrendű Császár Zsolt 2 év 2 hónap, míg a negyedrendű vádlott Fodor Attila 2 év 8 hónap jogerős börtönbüntetést kapott.
 
Különös tendencia az 1%-os felajánlások terén
Különös tendencia az 1%-os felajánlások terén

Civil szervezetek sokaságának működése kerül veszélybe, mert az adózók fele nem rendelkezik az 1%-ról. Ennek a furcsa „közömbösségnek” az okát kutatjuk.

Hirdetés


Társtettes magyar embercsempészt ítéltek el




  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
Hirdetés
HIRDETÉS
HVG ONLINE CSOPORT HÍREI
híreink RSS csatornái »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X