szerző:
MTI

Nemzetközi embercsempész banda magyar csoportjának tagjait ítélte el a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság; a négy vádlott együttesen 12 év 8 hónap fegyház-, illetve börtönbüntetést kapott - közölte a nyíregyházi bíróság elnökhelyettese.

A másodfokon eljáró bíróság bizonyítása szerint az ukrán és szlovák bűnözőkkel együttműödő magyar állampolgárok társtettesként, bűnszervezet tagjaként, 47 rendbeli embercsempészési büntettet követtek el - mondta Nyakó Zsuzsanna. A bírónő tájékoztatása alapján az elítéltek az Ukrajknából Magyarországra illegálisan bejuttatott külföldiek tovább szállítását végezték részfeladatként. Lakóhelyük, Fehérgyarmat térségében fogadták a migránsokat, s anyagi ellenszolgáltatásért vitték őket a nyugati határra.

Az elsőrendű vádlott, Varjú Miklós tervezte meg és hangolta össze a csoportban tevékenykedő magyar embercsempészek munkáját, ezért őt az első fokon eljáró Fehérgyarmati Városi Bíróság öt év fegyházra büntette, amit a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Bíróság jóváhagyott. A másodrendű vádlott Bakk Tibor 2 év, 10 hónap, a harmadrendű Császár Zsolt 2 év 2 hónap, míg a negyedrendű vádlott Fodor Attila 2 év 8 hónap jogerős börtönbüntetést kapott.
 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
MTI Itthon

Ukrán embercsempészek buktak le

Két ukrán embercsempész bukott le a záhonyi határállomáson, ahol 13 honfitársukat próbálták hamis papírokkal Magyarországra beléptetni, majd Olaszországba vitték volna tovább őket.

MTI Itthon

Embercsempészeket buktattak le Hegyeshalomnál

Tizennégy ukrán állampolgárt találtak a határőrök egy teherautóban megbújva a hegyeshalmi határátkelőnél pénteken, az esettel összefüggésben további hét román állampolgárt állítottak elő embercsempészet miatt - tudatta a Határőrség szóvivője.

MTI Itthon

Embercsempész bandát fogtak el

Egy osztrák, egy ukrán és egy moldovai embercsempészt fogtak el a győri határőrök pénteken hajnalban - tájékoztatott a határőrség szóvivője.

MTI Itthon

Embercsempészeket buktattak le a határőrök

Két embercsempészt és kilenc határsértőt állítottak elő a szegedi határrendészeti kirendeltség járőrei, miután kedden este a szegedi határőr nyomozók közreműködésével feltartóztattak két személyautót Mórahalmon.

MTI Kult

Bűnügyi toplista: drog, embercsempészet, műkincsek

Az FBI szerint mintegy 8 milliárd dollár (1725 milliárd forint) értékben loptak műkincseket 2005-ben a világban. Szakértők becslése ennél jóval nagyobb összegről szól. A drog- és emberkereskedelem után a nemzetközi bűnözésnek a műkincsrablás a legjövedelmezőbb üzlete.