szerző:
HavariaPress

Újra műszaki vizsgálat alá kellett vetni több Combino villamost, mivel hétfőn több ilyen jármű is üzemképtelenné vált. A HavariaPress úgy tudja, a fővárosban négy Combinót kellett kiállítani a forgalomból sorozatos hibák miatt.

A villamosokat a Siemens szakemberei ismét tüzetesen átvizsgálják. A BKV-nál elismerték a meghibásodások tényét, de a hibák okáról egyelőre nem tudtak információval szolgálni. A hírügynökség szerint a villamosokat a csapadékos időjárás következtében az aszfalton felgyülemlett víz tette tönkre. A HavariaPress információi szerint a talajról felcspódó víz eláztatta a járművek kábeleit, azaz a szerelvények alulról beáztak. A beázott kábelek miatt az ajtók hibásodtak meg. Az ügy érdekessége, hogy tavaly ugyan mûszakilag ellenőrizték a Combinókat, de a műszaki átvizsgálás száraz időben történt, így a mostanihoz hasonló meghibásodásokra még nem tudtak felkészülni a szakemberek.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!