szerző:
hvg.hu

A leghíresebb melegfesztivál győztese a magát magyarnak valló, amerikaiként született transzvesztita, Desiré Dubounet lett.

A magát immár magyarnak valló Desiré Dubounet, (eredeti nevén Bill Nelson, született Kansas City) lett a leghíresebb melegfesztivál, a Mardi Gras parádé királynője, ahol fergeteges koncertet is adott együttesével a Desi and The Hunz-szal. A transzvesztita énekes repertoárként az 56-os forradalomról szóló filmjének zenéit választotta. „Szeretném, ha másutt is tudnának rólunk és látnák, nálunk is van meleg élet! Megmutattuk, hogy a magyarok is elfogadják a melegeket, transzvesztitákat, sőt örülnek a sikereinknek!” – nyilatkozta a transzvesztita professzor, Desiré.

A kettős életet élő transzvesztita a budapesti Alibi bárban szokott fellépni, 1976-ban rockandroll együttesének "Nobody but me" című számával feljutottak az amerikai slágerlistákra. Tizenkét éve él Magyarországon, magyarul nem tud. (Szerinte egyébként a magyar nyelvet arra találták ki, hogy lelepleződjenek a betolakodók, hiszen ezt a nyelvet nem lehet normálisan megtanulni sose.) Van azonban egy nyolc éves fia Ildikó nevű feleségétől. Azért is jött ide, mert nem szerette Amerikát, szerinte túl előítéletesek ott, míg Pesten nem bámulják meg, ha betér egy étterembe. 
Ki Desiré Dubounet?
Szakmája szerint orvos, természetgyógyász, kvantum-biológiával foglalkozik, és ebből is keresi kenyerét. Van egy szabadalma, amivel embereket szoktatnak le káros szenvedélyeikről. Desiré film-rendezőként is sikeres. Az idei Pornó Oszkáron a legjobb rendező díját kapta a jelenleg nálunk még be nem mutatott Paprika Western című filmjéért. 

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!