szerző:
MTI

Stelczer Elemérnek ítélték oda a szlovákiai magyar parlamenti képviselők alapította Pro Probotate - Helytállásért díjat, amelyet a révkomáromi Tiszti Pavilon dísztermében vasárnap 14. alkalommal adtak át olyan személynek, aki a legtöbbet tette a felvidéki magyarságért.

Az 1925-ben Pozsonyban született és 1945-ben Budapestre menekült Stelczer Elemér a Rákóczi Szövetség alapítójaként, a mártírhalált halt egykori szlovákiai magyar politikus, Esterházy János emlékét ápoló és szlovákiai, csehországi rehabilitációját sürgető Esterházy Emlékbizottság elnökeként végzett tevékenységével érdemelte ki a díjat.

Bárdos Gyula, a Magyar Koalíció Pártjának (MKP) frakcióvezetője több képviselőtársa jelenlétében adta át a díjat a több mint hatvan éve Pozsonyból elmenekült, de azóta is visszajáró és a felvidéki magyarok szervezeteivel élénk kapcsolatokat ápoló Stelczer Elemérnek. Az ünnepélyes díjátadás után az esemény résztvevői a révkomáromi városháza előtt Klapka-téren megkoszorúzták Széchenyi István emléktábláját.

Hét nap

Csáky elnökjelölt

Jelölteti magát a Magyar Koalíció Pártjának (MKP) elnöki tisztére Csáky Pál (balra) korábbi szlovák...

Világ

A szlovák államfő szerint Csáky súg Budapestnek

Ivan Gasparovic szlovák államfő szerint Csáky Pál, a szlovák kormány Magyar Koalíció Pártjához (MKP) tartozó miniszterelnök-helyettese információkat szolgáltat ki Budapestnek a pozsonyi kormány tanácskozásairól. Bugár Béla szerint a vádaskodás ellen kénytelenek lesznek fellépni.

MTI Itthon

Nem izgat közösség ellen a Felvidék, kitartás felirat

Nem történt közösség elleni izgatás a szombati Pécs-MTK labdarúgó-mérkőzésen, a rendőrség garázdaság gyanúja miatt vizsgálódik a szlovákellenes szurkolók ügyében – közölte a város rendőrkapitánya.