szerző:
MTI

Hamarosan lesz Puskás Ferenc utca Kispesten, miután múlt csütörtökön a Fővárosi Közgyűlés jóváhagyta azt a kezdeményezést, hogy az Aranycsapat legendás labdarúgójáról nevezzék el az Újtemető utcát, ahol a világklasszis egykori klubja, a Budapest Honvéd otthona, a Bozsik Stadion is található.

A XIX. kerületi önkormányzat tavaly novemberben kezdeményezte a névváltozást, de azért húzódott el az ügy, mert ehhez rendeletet kellett módosítani, ugyanis a korábbi előírás szerint csak halálának 25. évfordulója után lehetett utcát elnevezni személyről. Ez annyiban változott, hogy olimpiai bajnokok és Nobel-díjasok esetében kivételt lehet tenni.
 
Április 2-án, Puskás születésének 80. évfordulója alkalmából emléktáblát avattak és jelképes utcatáblát helyeztek el a Bozsik Stadion bejáratánál a Budapesti Honvéd és a magyar labdarúgó-válogatott tavaly november 17-én elhunyt legendás játékosa tiszteletére.
 
Gajda Péter kispesti polgármester a Budapest Honvéd honlapjának elmondta az ügyintézés további menetével kapcsolatban, hogy a Főpolgármesteri Hivatalnak 30 napon belül el kell küldenie a hivatalos határozatát, amelyet a kispesti önkormányzat építési hatóságának engedélyeznie kell. Véleménye szerint így a hivatalos névavatóra várhatóan legkésőbb november 17-én, Puskás halálának első évfordulóján kerülhet sor. Mint megjegyezte, közben készülnek az új utcanévtáblák, s értesítik a területen lévő cégeket a változásról, melynek értelmében például a Bozsik Stadion, s ezáltal a Budapest Honvéd és a Magyar Futball Akadémia új címe Puskás Ferenc utca 1-3. lesz.
 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Világ

Az egész világ gyászolja Puskást

Brazíliától Tajvanig rengeteg külföldi hírportál és honlap számolt be Puskás Ferenc szombati búcsúztatásáról. A BBC Buzánszky Jenőt idézte: "Mostanra egy csillaggal kevesebb lett a Földön, a mennyben azonban eggyel több ragyog".

Hét nap

Fővárosi lex Puskás

Rendeletet készül elfogadni a fővárosi közgyűlés, hogy egyes köztiszteletnek örvendő személyekről a haláluk után a...

MTI Itthon

Fővárosi bizottsági támogatás a Puskás Ferenc utcának

Olimpiai bajnokok és Nobel-díjasok esetében ne csak haláluk után 25 évvel, hanem azonnal lehessen róluk utcát elnevezni Budapesten - az érvényes 1990-es Fővárosi Tanács rendelet ilyen jellegű módosítását támogatta szerdán a Fővárosi Közgyűlés városképvédelmi bizottságának jelentős többsége, részben koránypárti voksokkal. Végleges döntést a Fővárosi Közgyűlés hoz ez ügyben a jövő héten .

Hét nap

Puskás helyett Földi

Földi Imre 1972-ben olimpiai bajnok, kétszeres olimpiai ezüstérmes, hatszoros világ-, tízszeres Európa-bajnok...