szerző:
MTI

Hamarosan lesz Puskás Ferenc utca Kispesten, miután múlt csütörtökön a Fővárosi Közgyűlés jóváhagyta azt a kezdeményezést, hogy az Aranycsapat legendás labdarúgójáról nevezzék el az Újtemető utcát, ahol a világklasszis egykori klubja, a Budapest Honvéd otthona, a Bozsik Stadion is található.

A XIX. kerületi önkormányzat tavaly novemberben kezdeményezte a névváltozást, de azért húzódott el az ügy, mert ehhez rendeletet kellett módosítani, ugyanis a korábbi előírás szerint csak halálának 25. évfordulója után lehetett utcát elnevezni személyről. Ez annyiban változott, hogy olimpiai bajnokok és Nobel-díjasok esetében kivételt lehet tenni.
 
Április 2-án, Puskás születésének 80. évfordulója alkalmából emléktáblát avattak és jelképes utcatáblát helyeztek el a Bozsik Stadion bejáratánál a Budapesti Honvéd és a magyar labdarúgó-válogatott tavaly november 17-én elhunyt legendás játékosa tiszteletére.
 
Gajda Péter kispesti polgármester a Budapest Honvéd honlapjának elmondta az ügyintézés további menetével kapcsolatban, hogy a Főpolgármesteri Hivatalnak 30 napon belül el kell küldenie a hivatalos határozatát, amelyet a kispesti önkormányzat építési hatóságának engedélyeznie kell. Véleménye szerint így a hivatalos névavatóra várhatóan legkésőbb november 17-én, Puskás halálának első évfordulóján kerülhet sor. Mint megjegyezte, közben készülnek az új utcanévtáblák, s értesítik a területen lévő cégeket a változásról, melynek értelmében például a Bozsik Stadion, s ezáltal a Budapest Honvéd és a Magyar Futball Akadémia új címe Puskás Ferenc utca 1-3. lesz.
 
MTI Világ

Az egész világ gyászolja Puskást

Brazíliától Tajvanig rengeteg külföldi hírportál és honlap számolt be Puskás Ferenc szombati búcsúztatásáról. A BBC Buzánszky Jenőt idézte: "Mostanra egy csillaggal kevesebb lett a Földön, a mennyben azonban eggyel több ragyog".

Hét nap

Fővárosi lex Puskás

Rendeletet készül elfogadni a fővárosi közgyűlés, hogy egyes köztiszteletnek örvendő személyekről a haláluk után a...

MTI Itthon

Fővárosi bizottsági támogatás a Puskás Ferenc utcának

Olimpiai bajnokok és Nobel-díjasok esetében ne csak haláluk után 25 évvel, hanem azonnal lehessen róluk utcát elnevezni Budapesten - az érvényes 1990-es Fővárosi Tanács rendelet ilyen jellegű módosítását támogatta szerdán a Fővárosi Közgyűlés városképvédelmi bizottságának jelentős többsége, részben koránypárti voksokkal. Végleges döntést a Fővárosi Közgyűlés hoz ez ügyben a jövő héten .

Hét nap

Puskás helyett Földi

Földi Imre 1972-ben olimpiai bajnok, kétszeres olimpiai ezüstérmes, hatszoros világ-, tízszeres Európa-bajnok...