szerző:
MTI

Lakossági véleményekre hivatkozva nem támogatta a Podmaniczky utcai villamos létrehozását Budapest VI. kerületének vezetése a kormánynegyed projektirodája, a főváros és a kerület hétfői egyeztetésén - mondta az MTI-nek Terézváros polgármestere.

Verók István (MSZP) elmondta: a kormányzati negyedhez kapcsolódó közlekedési beruházások tekintetében a Podmaniczky utcai villamosközlekedés kiépítése és a parkolás megoldása okoz problémát a kerület számára, a kormánynegyed projektet vezető Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) azonban vállalta, hogy a kieső Podmaniczky utcai parkolóhelyeket pótolja.

A villamospálya kiépítését a kerület azért nem támogatja, mert a Podmaniczky utcai lakók attól tartanak, hogy a villamosközlekedés kárt tesz a környező lakóházakban.

Verók István hozzátette: a közeljövőben elkészül egy közlekedési tanulmány, amely azt hivatott megvizsgálni, hogy a kormányzati negyed miatt megnövekedő forgalmat ki lehet-e szolgálni trolibuszokkal.

A polgármester szerint további problémát jelent, hogy a KVI csak a Podmaniczky utca közlekedés-fejlesztését finanszírozza a kormányzati negyedhez kapcsolódóan, miközben a kerület álláspontja szerint az egyéb közlekedésfejlesztési beruházásokat is a negyed építésével párhuzamosan kellene végrehajtani.

A főváros abban bízik, hogy még a héten megállapodás születhet a KVI, a kerület és a főváros között - mondta az MTI-nek Kovács Mátyás, Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes (SZDSZ) szóvivője.

Kovács Mátyás hozzátette: a főváros a 47-es és a 49-es villamos Bajcsy-Zsilinszky úti és Váci úti meghosszabbítását, és a 14-es villamossal való összekötését preferálja.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!