szerző:
HavariaPress

A gazdasági miniszterhez fordult és a felelősök megnevezését követelte a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) azt követően, hogy az év első munkanapján drasztikus korlátozásokat vezetett be a MÁV a teljes budapesti elővárosi forgalomban - jelenti a HavariaPress.

A vasúttársaság a mai, szerdai munkanapon a rendkívüli időjárásra hivatkozva vezetett be számos korlátozást az elővárosi vasútvonalakon, holott Budapesten és környékén kedd este óta nem volt számottevő havazás, s az ország más területein is zavartalan a vasúti forgalom.

A VEKE becslései szerint az elővárosi vonatok fele-háromnegyede nem közlekedett a mai napon, és olyan vonalakon, ahol reggel 10-20 percenként közlekednének a vonatok, ma a várakozási idő egy órára növekedett.

A szervezet szerint az utasok tájékoztatása még a közlekedésnél is zűrzavarosabb volt: szerintük - a közleményekkel ellentétben - egy olyan haváriaszabály alapján jártak a vonatok, amely csak egy valódi havazás esetén lehetett volna indokolt. A VEKE úgy látja: elfogadhatatlan, hogy a MÁV a menetrendben meghirdetett és az adófizetők pénzéből finanszírozott közszolgáltatást kénye-kedve szerint, egy nappal korábban abbamaradt havazásra hivatkozva nem teljesíti, és erről az utasokat sem tájékoztatja. Mindezek miatt a szervezet arra kérte Kákosy Csaba szakminisztert, hogy nevezze meg a felelősöket, mert úgy vélik: nem maradhat következmények nélkül, hogy közel százezer ember közlekedési lehetőségeit nehezítette meg a MÁV indokolatlanul és megmagyarázhatatlan módon, az Újév első munkanapján.

MTI Itthon

MÁV-évzáró: 27 milliárdos veszteség, jövőre elbocsátások

A MÁV Zrt. az idei üzleti tervét 27 milliárd forint mérleg szerinti veszteséggel zárja, a megelőző év 93 milliárd forint hiányával szemben - mondta Heinczinger István, a MÁV Zrt. vezérigazgatója csütörtökön az idei évet értékelő sajtótájékoztatón, Budapesten. A tervek szerint 2008-ban a MÁV-csoport pozitív eredményt ér el.

MTI Itthon

Pár vonat késik a havazás miat

Az éjszakai havazás miatt néhány vonalon késésben közlekednek a vonatok - tájékoztatta kedd reggel az MTI-t Kavalecz Imre, a MÁV sajtófőnöke.

MTI Itthon

MÁV - szakszervezetek: megállapodás kis szépséghibával

A MÁV Zrt. menedzsmentje és azon szakszervezetek, amelyek felelősséggel gondolkodnak a MÁV átalakításáról, szombaton aláírták a 2008. évre vonatkozó valamennyi foglalkoztatáspolitikai és bérmegállapodást. A VDSzSz Szolidaritás nem írta alá a megállapodások bérfejlesztésre vonatkozó részét - tájékoztatott az Sigulinszki Tibor, a vasúti társaság szóvivője.

MTI Gazdaság

MÁV Cargo-privatizáció: aláírás előtt

Ma aláírják a MÁV Cargo Zrt. eladásáról szóló privatizációs szerződést. A MÁV tulajdonában lévő vasúti áruszállítással foglalkozó vállalkozás eladására kiírt tendert az osztrák Rail Cargo Austria és a GYSEV Zrt. konzorciuma nyerte el 102,5 milliárd forintos ajánlatával.