szerző:
MTI

Eredménytelen volt a bértárgyalás újabb fordulója az idei bérekről a MÁV-START Zrt. munkaadói és munkavállalói oldala között csütörtökön - tájékoztatott a MÁV-START Zrt. Kommunikációs Igazgatósága.

A munkavállalói oldalon a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete, Vasutasok Független Szakszervezeti Szövetsége, a Vasutasok Szakszervezete (VSZ) és a VDSZSZ Szolidaritás képviseltette magát.

A közlemény szerint a munkaadói oldal fenntartotta a 2007. december 30-iki tárgyaláson tett javaslatát, amely megegyezik a MÁV Zrt. dolgozói számára tett 6,9 százalékos bérfejlesztési ajánlatával, amelyhez a választható béren kívüli juttatás éves keretének 210 000 forintról 250 000 forintra emelése járul.

A VSZ javasolta, hogy a munkaidő rendezését válasszák le a bértárgyalásról. A javaslatot azonban a MÁV-START Zrt. és a többi szakszervezettel ellentétben egyedül a VDSZSZ Szolidaritás nem fogadta el, így a bértárgyalás további pontjairól sem folytatódhatott tovább a tárgyalás.

A közlemény hangsúlyozza: a MÁV-START Zrt. vezetése keresi a megoldást a kialakult helyzet kezelésére, ezért jövő héten folytatja az egyeztetést a szakszervezetekkel.

MTI Itthon

MÁV - szakszervezetek: megállapodás kis szépséghibával

A MÁV Zrt. menedzsmentje és azon szakszervezetek, amelyek felelősséggel gondolkodnak a MÁV átalakításáról, szombaton aláírták a 2008. évre vonatkozó valamennyi foglalkoztatáspolitikai és bérmegállapodást. A VDSzSz Szolidaritás nem írta alá a megállapodások bérfejlesztésre vonatkozó részét - tájékoztatott az Sigulinszki Tibor, a vasúti társaság szóvivője.

MTI Itthon

Fejek hullhatnak a MÁV-nál a menetrend-káosz miatt

Kákosy Csaba gazdasági és közlekedési miniszter kezdeményezte a MÁV-START Zrt. igazgatósági tagjainak felmentését, a felügyelő bizottság megújítását és az utastájékoztatásért felelős vezetők személyes felelősségre vonását - közölte a közlekedési tárca csütörtökön.