szerző:
MTI

Eredménytelen volt a bértárgyalás újabb fordulója az idei bérekről a MÁV-START Zrt. munkaadói és munkavállalói oldala között csütörtökön - tájékoztatott a MÁV-START Zrt. Kommunikációs Igazgatósága.

A munkavállalói oldalon a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete, Vasutasok Független Szakszervezeti Szövetsége, a Vasutasok Szakszervezete (VSZ) és a VDSZSZ Szolidaritás képviseltette magát.

A közlemény szerint a munkaadói oldal fenntartotta a 2007. december 30-iki tárgyaláson tett javaslatát, amely megegyezik a MÁV Zrt. dolgozói számára tett 6,9 százalékos bérfejlesztési ajánlatával, amelyhez a választható béren kívüli juttatás éves keretének 210 000 forintról 250 000 forintra emelése járul.

A VSZ javasolta, hogy a munkaidő rendezését válasszák le a bértárgyalásról. A javaslatot azonban a MÁV-START Zrt. és a többi szakszervezettel ellentétben egyedül a VDSZSZ Szolidaritás nem fogadta el, így a bértárgyalás további pontjairól sem folytatódhatott tovább a tárgyalás.

A közlemény hangsúlyozza: a MÁV-START Zrt. vezetése keresi a megoldást a kialakult helyzet kezelésére, ezért jövő héten folytatja az egyeztetést a szakszervezetekkel.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Itthon

MÁV - szakszervezetek: megállapodás kis szépséghibával

A MÁV Zrt. menedzsmentje és azon szakszervezetek, amelyek felelősséggel gondolkodnak a MÁV átalakításáról, szombaton aláírták a 2008. évre vonatkozó valamennyi foglalkoztatáspolitikai és bérmegállapodást. A VDSzSz Szolidaritás nem írta alá a megállapodások bérfejlesztésre vonatkozó részét - tájékoztatott az Sigulinszki Tibor, a vasúti társaság szóvivője.

MTI Itthon

Fejek hullhatnak a MÁV-nál a menetrend-káosz miatt

Kákosy Csaba gazdasági és közlekedési miniszter kezdeményezte a MÁV-START Zrt. igazgatósági tagjainak felmentését, a felügyelő bizottság megújítását és az utastájékoztatásért felelős vezetők személyes felelősségre vonását - közölte a közlekedési tárca csütörtökön.