szerző:
hvg.hu

Mennyire értékeli ön a boldogságát egy tízes skálán? Függ-e a boldogság az anyagiaktól? Mit gondolnak rólunk az itt élő külföldiek? Kik ajánlják Istent? Van-e nyelve a boldogságnak? Mindent megtudhat az utca emberének bölcs válaszaiból.


Ami nem a GDP - Boldogságfogalmak a fogyasztói társadalomban, és azon túl - ez volt a címe annak az előadásnak, amelyet az ELTE Trefort Kertben rendeztek szerdán, s amely körkérdésünkhöz az apropót adta. A moderátor Sükösd Miklós szociológus volt. És volt olyan hallgató, aki az előadás hallatán egyáltalán nem lett boldogabb, s ennek hangot is adott.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Plázs

A boldogságtól ordítani

A kötelező ünnepi idill nem csupán a magányosokra, de a családban élőkre is hozhatott szenvedést - jelzik a családon belüli erőszakról tudósító statisztikák, s erősítik meg a konfliktuselemző szakértők.

hvg.hu Itthon

Boldogságindex rangsor

A londoni Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank EBRD két közgazdásza egy új tanulmányban azt vizsgálja, mennyire boldogok a rendszerváltó országok polgárai. A szubjektív véleményeket összemérték az egyes országok gazdasági adataival. A magyarok az ország fejlettségi szintjéhez képest nem nagyon boldogok, sőt, átlagosan még boldogtanabbak, mint 10 évvel ezelőtt.

MTI Plázs

A boldogságszint nem állandó

Az általános boldogságszint vagy jó kedély a Michigan Állami Egyetem pszichológusainak új elmélete szerint - szemben a bevett felfogással - korántsem állandó és tartós, hanem az élet fő eseményei igenis változtathatnak rajta, akár hosszú távon is - olvasható az egyetem honlapján.

Világ

A boldogság birodalma

Államforma: királyságLakosság: 658 ezer fő Terület: 38 364 négyzetkilométerHivatalos nyelv: dzongkhaFő vallások:...