szerző:
hvg.hu

Mennyire értékeli ön a boldogságát egy tízes skálán? Függ-e a boldogság az anyagiaktól? Mit gondolnak rólunk az itt élő külföldiek? Kik ajánlják Istent? Van-e nyelve a boldogságnak? Mindent megtudhat az utca emberének bölcs válaszaiból.


Ami nem a GDP - Boldogságfogalmak a fogyasztói társadalomban, és azon túl - ez volt a címe annak az előadásnak, amelyet az ELTE Trefort Kertben rendeztek szerdán, s amely körkérdésünkhöz az apropót adta. A moderátor Sükösd Miklós szociológus volt. És volt olyan hallgató, aki az előadás hallatán egyáltalán nem lett boldogabb, s ennek hangot is adott.

Plázs

A boldogságtól ordítani

A kötelező ünnepi idill nem csupán a magányosokra, de a családban élőkre is hozhatott szenvedést - jelzik a családon belüli erőszakról tudósító statisztikák, s erősítik meg a konfliktuselemző szakértők.

hvg.hu Itthon

Boldogságindex rangsor

A londoni Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank EBRD két közgazdásza egy új tanulmányban azt vizsgálja, mennyire boldogok a rendszerváltó országok polgárai. A szubjektív véleményeket összemérték az egyes országok gazdasági adataival. A magyarok az ország fejlettségi szintjéhez képest nem nagyon boldogok, sőt, átlagosan még boldogtanabbak, mint 10 évvel ezelőtt.

MTI Plázs

A boldogságszint nem állandó

Az általános boldogságszint vagy jó kedély a Michigan Állami Egyetem pszichológusainak új elmélete szerint - szemben a bevett felfogással - korántsem állandó és tartós, hanem az élet fő eseményei igenis változtathatnak rajta, akár hosszú távon is - olvasható az egyetem honlapján.

Világ

A boldogság birodalma

Államforma: királyságLakosság: 658 ezer fő Terület: 38 364 négyzetkilométerHivatalos nyelv: dzongkhaFő vallások:...