szerző:
MTI

Még ebben a hónapban jóváhagyhatja a kormány a Budapest-törvény koncepcionális tervét és a jogszabály-előkészítés menetrendjét; a javaslat a tavaszi ülésszakban az Országgyűlés elé kerülhet - tudta meg a Népszava.

Az új jogszabály olyan kétharmados parlamenti többséggel módosítható szabályozási kérdéseket rögzítene, mint az önkormányzati képviselők számának csökkentése vagy a jegyzők és alpolgármesterek jogállása. A normaszöveg a tervek szerint számos feles többséget igénylő kérdést is rendezne. Így nevesítené a kulcsfontosságú budapesti fejlesztéseket, köztük az állami garanciával támogatott, részben európai uniós forrásból megvalósuló projekteket - írta hétfői számában a napilap.

A Népszava forrásai szerint van esély arra is, hogy a Budapest-törvénybe foglalják az önkormányzat és a kormány közös útfelújítási programjának részleteit, a fővárosi egészségügyi és oktatási fejlesztéseket, valamint a BKV műkö­désének feltételeit.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!