szerző:
MTI

Több mint 50 millió forintnyi kárt okoztak azok a sajószentpéteri csalók, akikkel szemben a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya folytatott eljárást.

A vádemelési javaslattal befejezett ügyben csalás, sikkasztás, hitelsértés és magánokirat-hamisítás miatt 29 gyanúsítottat hallgatott ki a rendőrség - mondta Dobi Tamás, a Borsod megyei rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője. A vizsgálat alapjául szolgáló információk szerint egy használt gépkocsik kereskedelmével foglalkozó sajószentpéteri cég vezetői és társaik valótlan tartalmú szerződéseket kötöttek úgy, hogy az autók valós áránál magasabb vételárat szerepeltettek a hitelkérelemben.

A színlelt ügyletek valódi célja az volt, hogy a gyanúsítottak a hitelként folyósított összeget megszerezzék, azonban a finanszírozó pénzintézetnek a hitelt egyáltalán nem, vagy csak néhány részlet erejéig törlesztették. A nyomozás során a rendőrök az alapüggyel további nyolc ügyet egyesítettek, így az eljárás során 28 sértett - lízingcégek, pénzintézetek - sérelmére nyertek bizonyítást különféle bűncselekmények - tette hozzá. Az eljárás során az "eltűnt" gépkocsik felkutatására és lefoglalására körözést adott ki a rendőrség - mondta Dobi Tamás.

HavariaPress Autó

Csaló járja az autókereskedéseket Kaposváron

Csaló veri át az autókereskedőket Kaposváron - értesült a HavariaPress. Az ismeretlen férfi ez elmúlt hónapokban legalább két kereskedésben vett bérbe autókat hamis iratokkal.