szerző:
MTI

Több mint egymilliárd forint értékben rendelt buszjavítási szolgáltatásokat a BKV nyílt közbeszerzési eljárás keretében; az Ikarus buszok motorjait, futóműveit, váltóit, kormányműveit újítják fel - közölte a cég szóvivője.

Az európai nyílt tendereket összesítő honlap adatai szerint a BKV hét tendert hirdetett meg buszfelújítási szolgáltatások címen, a pályázatok lezárása után pedig 1 milliárd 138 millió forint értékben kötött szerződést három céggel.
  
A beszerzés legnagyobb részét a Draspó-Tempó Kft. nyerte el, ez a cég fogja a futóművek, szervokormányok, automata sebességváltók egy részének felújítását elvégezni 783 millió forintért. A pályázatokon nyertes másik két cég 355 millió forintért fog motor- és szervokormány-felújítási munkákat végezni.
 
Kiricsi Karola szóvivő közölte: a közbeszerzési eljárás nem az egyes buszokra, hanem a szükség szerint felújítást igénylő főalkatrészekre vonatkozik. A megkötendő szerződések alapján 70 motor, 184 sebességváltó, 160 futómű és 160 kormánymű felújítását fogják elvégezni a vállalkozók.
 
A felújítás költségeit saját bevételi forrásból és az önkormányzati fejlesztési támogatásból finanszírozza a BKV - tette hozzá. Hangsúlyozta, hogy a buszok átlagos életkora idén eléri, sőt meghaladja a 16 évet, és az említett felújítások sem oldják meg azt a problémát, hogy naponta negyvennel több forgalomba állítható autóbuszra lenne szüksége a társaságnak.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
Itthon

Nehezen hamisítható BKV-bérletek

Nehezebben hamisítható, fémszámmal ellátott bérleteket árul tanulóknak a BKV, de a készletek kifuttatása miatt egy ideig a régi hologrammal ellátott típus is forgalomban marad - közölte a BKV.