szerző:
MTI

A somogyi Lengyeltóti Kistérségben startolhat az ország első integrált oktatási programja és fejlesztése, amely 993 millió forintos uniós támogatást nyerve, mintegy 2 ezer iskolás és óvodás oktatási körülményeinek javítását szolgálja. A program támogatási szerződését pénteken írták alá Lengyeltótiban.

Papszt Lajos, Lengyeltóti polgármestere, a kistérség vezetője az eseményen arról beszélt, hogy a támogatásból 2010 júliusára megvalósuló lengyeltóti, öreglaki és somogyvári fejlesztésekkel felújítják, bővítik a meglévő oktatási intézményeket és korszerűsítik az ott folyó nevelési-oktatási munkát.

A lengyeltóti projekt kivitelezését a Szabadics Közmű- és Mélyépítő Zrt. nyerte el a kistérség közbeszerzési tenderén, amely vállalkozás a támogatási szerződés aláírását követően hétfőtől megkezdheti a munkát.HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!