Vagyonadó: semmi bajunk vele, ha nem mi fizetjük

Utolsó frissítés:

Szerző:

Címkék: vagyonadó; Medián;

A megkérdezettek többsége elfogadhatónak tartja a vagyonadó bevezetését, igaz, csupán minden huszadik háztartásban tartanak attól, hogy nekik is fizetniük kellene - derül ki Népszabadság megbízásából készült Medián-felmérésből.

A május 22. és 27. között, 1200 ember személyes megkérdezésén alapuló kutatás szerint a vagyonadóról a megkérdezettek 96 százaléka hallott, és az emberek 56 százaléka alapjában véve támogatja is, hogy a 30 millió forintnál drágább ingatlanok és egyéb, nagy értékű vagyontárgyak után külön adót kelljen fizetni.

A pártszimpátia nagyobb hatással van a véleményekre, mint az érintettség: az új adónem bevezetését következetesen ellenzők ugyanis nagyobb arányban találhatók a Fidesz-támogatók között, mint azok körében, akik valószínűsítik, hogy az új adót nekik is fizetniük kell majd. Az MSZP-szavazók 80 százaléka viszont fenntartások nélkül támogatja a javaslatot, igaz, a Fidesz-szavazók közel fele is így van ezzel - olvasható a lapban.

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X