Vagyonadó: semmi bajunk vele, ha nem mi fizetjük

2009. június 12., péntek, 09:32 • Utolsó frissítés: 2009. június 12., péntek, 09:37
Szerző:


Címkék: ; ;

A megkérdezettek többsége elfogadhatónak tartja a vagyonadó bevezetését, igaz, csupán minden huszadik háztartásban tartanak attól, hogy nekik is fizetniük kellene - derül ki Népszabadság megbízásából készült Medián-felmérésből.

A május 22. és 27. között, 1200 ember személyes megkérdezésén alapuló kutatás szerint a vagyonadóról a megkérdezettek 96 százaléka hallott, és az emberek 56 százaléka alapjában véve támogatja is, hogy a 30 millió forintnál drágább ingatlanok és egyéb, nagy értékű vagyontárgyak után külön adót kelljen fizetni.

A pártszimpátia nagyobb hatással van a véleményekre, mint az érintettség: az új adónem bevezetését következetesen ellenzők ugyanis nagyobb arányban találhatók a Fidesz-támogatók között, mint azok körében, akik valószínűsítik, hogy az új adót nekik is fizetniük kell majd. Az MSZP-szavazók 80 százaléka viszont fenntartások nélkül támogatja a javaslatot, igaz, a Fidesz-szavazók közel fele is így van ezzel - olvasható a lapban.

Különös tendencia az 1%-os felajánlások terén
Különös tendencia az 1%-os felajánlások terén

Civil szervezetek sokaságának működése kerül veszélybe, mert az adózók fele nem rendelkezik az 1%-ról. Ennek a furcsa „közömbösségnek” az okát kutatjuk.

Hirdetés


Vagyonadó: semmi bajunk vele, ha nem mi fizetjük
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
Hirdetés
HIRDETÉS
HVG ONLINE CSOPORT HÍREI
híreink RSS csatornái »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X