szerző:
MTI

Kötelességszegéssel, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett vesztegetéssel is gyanúsítja már a Központi Nyomozó Főügyészség Hunvald Györgyöt, Erzsébetváros február óta előzetes letartóztatásban lévő szocialista polgármesterét, akit eddig bűnszervezet tagjaként elkövetett csalás bűnsegédletével és hivatali visszaéléssel gyanúsítottak - értesült a Magyar Hírlap.

A napilap szerdai száma arról ír, hogy Hunvald György Keszthelyen több százmillió forintot érő luxusvillát vásárolt és újíttatott fel, amelyet azután drága műkincsekkel tett otthonossá.

Szerdán az ügyészség várhatóan Hunvald sokak által csak Pávelként ismert barátját is meggyanúsítja. A kettős állampolgárságú férfi a lap információi szerint milliós összegeket adott a polgármesternek, hogy vállalkozása Erzsébetvárosban önkormányzati megbízásokhoz jusson.

Tíz újabb gyanúsítottat hallgatott ki júliusban a Központi Nyomozó Főügyészség a VII. kerületi ingatlanügyben - közölte a főügyészség vezetője szerdán. Hunvald György polgármestert már fontosabb ügyekben intézkedő hivatalos személy által kötelességszegéssel, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett vesztegetéssel is gyanúsítják.

Keresztes Imre főügyész közleményében azt írta: a különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen, társtettesként, bűnszervezet tagjaként elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőügyben a főügyészség július első felében őrizetbe vette, majd pedig gyanúsítottként hallgatta ki Hunvald György kettős állampolgárságú régi ismerősét, korábbi üzlettársát. A férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2003-tól 2008 végéig több millió forint vesztegetési pénzt adott át Hunvald Györgynek, aki ennek fejében VII. kerületi önkormányzati megrendelésekkel látta el az ismerőse érdekeltségébe tartozó céget. Hunvald ismerőse Hunvaldék keszthelyi nyaralóingatlanának kialakítását is több millió forinttal támogatta