szerző:
MTI

Az igazságügyi tárcához fordul Mohács képviselő-testülete, mert megelégelte, hogy egy demonstráló minden városi ünnepséget megzavar - írta kedden az Új Dunántúli Napló.

A képviselők Németh Imre magatartását kifogásolják, aki azt követően, hogy Mohácson a tervekkel ellentétben nem állítottak Trianon-emlékművet, minden városi ünnepen tüntet. A férfi a közgyűlés ülésein is rendre megjelenik, kifeszít egy Csalás történt a városházán? feliratú drapériát, s elégedetlenségét füttyel is kifejezi.

Szekó József, a Duna-parti város polgármestere szerint több vizsgálat végeredménye is bizonyítja: nem történt törvénytelenség az emlékmű kapcsán. Úgy vélte, a több éve folyó cirkusz már komikus és szomorú is egyben, az igazságszolgáltatás ugyanis nem képes megvédeni a jóérzésű többség jogát a békés gyülekezéshez.

A testület kifogásolja a rendőrség munkáját, mert a képviselők megítélése alapján "egy személy nem tud gyülekezni", ezért Németh Imre magatartása nem minősül a gyülekezési jog gyakorlásának. Garamvári Gábor, Mohács rendőrkapitánya ugyanakkor azt hangsúlyozta: a rendőrség a jogszabályokat betartva jár el, a véleménynyilvánítás alapjog, amelyet korlátozni csak kivételes esetekben lehet.

A lap megkereste Németh Imrét is, aki írásban adott válaszában kikötötte, annak rövidítéséhez nem járul hozzá. A baranyai napilap terjedelmi okokra hivatkozva nem közölte azt.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!