szerző:
hvg.hu

Nem kell korlát a bodrogkeresztúri kilátó köré, mert az építmény csupán negyven centiméter magas, így ha valaki leesik róla, akkor sem ütheti meg magát túlságosan. A kilátóra negyvenmillió forintot költöttek.

Mindössze negyven centiméteres kilátó épült Bodrogkeresztúron, megépítésére majdnem 40 millió forintot nyert az önkormányzat a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségtől – számolt be az RTL Klub. A kilátónál még a mellette lévő vízműdomb is lényegesen magasabb.

A település alpolgármestere, Gál László szerint azért csak ennyire futotta, mert a kilátó megépítése előtt rendezni kellett a terepet, földmunkákat és erdőirtást végeztek. A két méter magas, kör alakú földépítmény tetején lévő négy méter átmérőjű placc körül van a negyven centiméteres, kőből készült térelem, amelyhez lépcsőt kellett építeni. A kilátó közepén pedig bronzból készült iránytű található.

„A földmunkák, a mű körüli út, a szalonnasütő és a padok ennyibe kerültek. A kilátót építész tervezte meg. El kell menni oda és megnézni. Egyébként pedig a hivatalban minden hivatalosan le van papírozva” – mondta az alpolgármester.