szerző:
hvg.hu

Személyre szabható eredménykövető szolgáltatással jelentkeztünk a választások éjszakáján. Minden jelöltről és listáról minden eredményt megtalál választási mellékletünkben.

Eredményfigyelő szolgáltatásunkban az olvasók kiválogathatták azokat a választókerületeket és területi listákat, amelyek eredményére különösen kíváncsiak voltak. Az oldal személyre szabható: a kiválasztott körzetek tetszőlegesen tologathatók, cserélgethetők vagy akár törölhetők is. Most már teljes a feldolgozottság, de még így is érdemes körülnézni. Kattintson!

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Itthon

A Fidesz felé billennek a le nem tarolt választókerületek

A Fidesz-KDNP-nek a már megszerzett 206 parlamenti mandátum mellé még 48-at kell besöpörnie ahhoz, hogy kétharmados többsége legyen a törvényhozásban - állítja a Political Capital elemzésében. A fennmaradó 57 egyéni választókerületben tehát éppen ezért tartogat külön izgalmakat a második forduló. Már ha tartogat.

hvg.hu Itthon

Élő videoközvetítések: Jobbik, LMP, MSZP és MDF

Kollégáink a Jobbik és az LMP rendezvénye után a politikusok gyors távozása miatt kiürült MSZP-székházban jártak és készítettek élő videofelvételeket. Körútjukat az MDF-nél fejezték be.

Szegő Iván Miklós Itthon

Látszatra egységes, valójában megosztott az ország

A Fidesz-KDNP minden megyei és a fővárosi listán is egyértelmű győzelmet aratott a 2010-es országgyűlési választások első fordulójában. Az adatok részletesebb elemzése azonban komoly megosztottságot tár fel. A keleti megyékben a Jobbik, a nyugati országrészben az MSZP szerepelt jobban, de a „nyugat” határa nem követi pontosan a megyehatárokat, és egy kicsit keletebbre, nagyjából a Duna-Tisza-közének közepén húzódik.