Árvíz: megkezdődik a védekezés a Margitszigeten

2010. június 04., péntek, 15:07 • Utolsó frissítés: 2010. június 04., péntek, 15:58
Szerző:


Címkék: ; ; ;

A Fővárosi Csatornázási Művek megkezdte az árvízvédelmi munka előkészületeit a Margitszigeten, miután a Duna vízszintje 13 órakor Budapestnél elérte a 653-cm-es magasságot - közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

Autók a pesti rakparton

Fotó:

A szakemberek a Duna tetőzését hétfőre várják, a jelenlegi számítások szerint 815 centiméteres - plusz-mínusz 15 centiméter - vízállással (2006-ban 860 centiméteren tetőzött a folyó). A Margitsziget a Duna vízszintjének 800 centiméteres magasságában fekszik. A csatornázási művek munkatársai ezekben az órákban megkezdik a kitelepülést a Margitszigetre. A védelmi munka elsősorban a sziget partvonalát, a futókör két kilométeres hosszát érinti.

A Főpolgármesteri Hivatal tájékoztatása szerint a hétvégére tervezett Szigeti Sportvarázst az árvízi helyzet nem veszélyezteti, a szervezők várják az érdeklődőket a rendezvényre, az árvízvédelmi munka miatt azonban a sziget egyes részeit lezárják a lakosság elől. Az alsó rakpartokon a déli órákban már megkezdődtek a lezárások: a budai oldalon a Halász utcától délre, a Petőfi híd irányába eső szakaszt 664 centiméteres vízállásnál zárják majd le a szakemberek, míg a pesti oldalon a Kossuth tértől délre eső szakaszt 663 centiméternél kell majd lezárni az autósok elől.

Különös tendencia az 1%-os felajánlások terén
Különös tendencia az 1%-os felajánlások terén

Civil szervezetek sokaságának működése kerül veszélybe, mert az adózók fele nem rendelkezik az 1%-ról. Ennek a furcsa „közömbösségnek” az okát kutatjuk.

Hirdetés


Árvíz: megkezdődik a védekezés a Margitszigeten
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
Hirdetés
HIRDETÉS
HVG ONLINE CSOPORT HÍREI
híreink RSS csatornái »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X