szerző:
MTI

Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat (ÁFSZ) a honlapján nyilvánosságra hozta az engedély nélkül működő idősotthonok listáját, amelyek ellen már eljárás is indult - írta keddi számában a Magyar Nemzet.

A lista szerint főleg Hajdú-Bihar, Somogy és Pest megyében terjedtek el az engedély nélküli szociális szolgáltatások, amelyek közül a leggyakoribb a bentlakásos szociális intézményi ellátás. A cikkben kiemelték: szakértők úgy vélik, a listán szereplő tizenhét otthon csupán a töredéke az engedéllyel nem rendelkező intézményeknek. A szolgáltatások működtetői gyakran anyagi, vagyoni kárt okoznak, oly módon, hogy megszerzik az ellátott ingatlanját, illetve az indokoltnál magasabb térítési díjat szednek be. Előfordulhat az élet és a testi épség veszélyeztetése is, a jellemző alacsony ellátási színvonal az ellátott halálához is vezethet - közölte a lap.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Itthon

Őrizetben az idősotthonokat illegálisan működtető férfi

Csalás és foglalkoztatás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt indított nyomozást a Monori Rendőrkapitányság A. Róberttel szemben, aki mocsokban tartotta és nem biztosított megfelelő egészségügyi ellátást azoknak az idős embereknek, akiket hozzátartozóik az általa illegálisan működtetett idősotthonokban helyeztek el.

HVG HVG Hetilap

Illegális idősotthon

Előzetes letartóztatásba került Asztalos Róbert, aki engedély és megfelelő ellátás nélkül működtetett három...