Nőtt a Fidesz előnye, gyengült az MSZP és a Jobbik

2010. szeptember 29., szerda, 08:11 • Utolsó frissítés: 2010. szeptember 29., szerda, 13:40
Szerző:


Címkék: ; ; ; ; ; ; ;

Nőtt a Fidesz előnye az MSZP-vel szemben mind az összes választókorú, mind a választáson való részvételüket biztosra ígérő és pártot választók körében a Szonda Ipsos közvélemény-kutatása szerint, amelyet a szerdai Népszabadság közölt.

A szeptember 16-24. között 1500 fő megkérdezésével készült felmérés alapján a biztosan voksoló, pártot választók 65 százaléka szavazna a Fideszre, 17 százaléka az MSZP-ra, míg augusztusban és júliusban is az arány 61-18 százalék volt.

A Fidesz javulása valamelyest gyengítette a Jobbikot, amely az aktív választók körében 12 százalékon áll az augusztusi 15 százalék után. Az LMP jól hajrázik, a biztos pártválasztói körben újra elérte az 5 százalékot - írta a lap. A Szonda Ipsos szerint a 10 ezer fő alatti településeken állított pártlistákon jelentős Fidesz-előnyt alakulhat ki az MSZP-vel és a Jobbikkal szemben: a kormánypártnak akár hétszer annyi szavazója is lehet, mint a másik kettőnek. Az itt élő emberek 54 százaléka azt állítja, hogy elégedett a mostani polgármesterrel, s újra rá szavaz.

A 10 ezer lakosúnál nagyobb városokban a Fideszre csaknem négyszer annyian voksolhatnak, mint az MSZP-re és ötször többen, mint a Jobbikra. E településeken is nagy esélye van a jelenlegi polgármesterek újraválasztásának (47 százalék, szemben a leváltást szorgalmazó 35 százalékkal).

A fővárosban minden bizonnyal a Fidesz nyeri a listás szavazást, de a biztos pártválasztók közötti 48 százalékos támogatottsága alapján nem biztos a többsége a közgyűlésben, bár nem is elképzelhetetlen. A szocialisták két héttel a választások előtt 29 százalékot értek el, az LMP 12 százalékon, a Jobbik 10 százalékon állt a fővárosban - írta a Népszabadság a Szonda Ipsos kutatását ismertetve.

Különös tendencia az 1%-os felajánlások terén
Különös tendencia az 1%-os felajánlások terén

Civil szervezetek sokaságának működése kerül veszélybe, mert az adózók fele nem rendelkezik az 1%-ról. Ennek a furcsa „közömbösségnek” az okát kutatjuk.

Hirdetés
12 HOZZÁSZÓLÁS, MELYEK KÖZÜL A LEGFRISSEBBEK:
2011. július 21., 13:27 jolye

Mszp mult Lendvai Kovács Szanyi Szekeras Kiss....stb......Nyugdilyaskoru emberek!!!!!!

2010. szeptember 29., 19:38 Értetlen

Kedves Conner, az nagy többség nem azért szavaz a fideszre mert annyira szereti a pártot vagy Orbán Viktort. Az embereknek többségének abból a lenéző, kioktató hangnemből van elege amit a hozzászólásával sikerült tökéletesen demonstrálnia. Innen nézve nem az ország szánalmas hanem maguk akik nem képesek felfogni mi történt itt az elmúlt években. 8 éven keresztül halgathattuk hogy az ellenzék meg aki rájuk szavaz az hülye, közben a mszp tönkretette és szétlopta az országot. Most csak az kellene hogy üljék végig ezt a néhány évet amíg valaki megpróbálja helyrehozni azt a borzalmat amit itt hagytak maguk után. Sajnos valóban nagyon súlyos a helyzet, de mint a közvélemény-kutatási adatókból látható nekik legalább elhiszik az ember hogy talán meg tudják csinálni.

2010. szeptember 29., 19:22 Ejnye

Conner!

A 16% szja járható! Egyszerűen felemelik a a minimálbér bruttóját annyival, hogy a nettó maradjon. Sőt, így még a gyerekkedvezmény is csökkentheti az adót, így nettóban még több is lehet, mint most. Ez lesz az állami szférában meg az elég nagy cégeknél.
A kis cégeknél egyébként is MINDIG NETTÓBAN állapodnak meg,így azt a megállapodást nem érinti az szja% bevezetése. Tudom, mert nap mint nap látom.

2010. szeptember 29., 19:01 Conner

Az a nagy helyzet, gyerekek, hogy a XXI. században a magyar egy olyan hülye nép, képtelen rá, hogy az elhangzott mondatok valódi értelmét felfogja, és képes legyen azok mögé látni. Ahhoz hogy ezt valaki felismerje, nem kell szocinak lenni, elég ha valaki csak szimplán normális, és értelmes.

A 16%-os adóval a minimálbéresek 1,5 milliós tábora qrva rosszul fog anyagilag járni. És ez a minimálbéres tömeg nem dúsgazdag vállalkozó ám, hanem a létminimum alatt tengődő, sokszor devizahiteles "panelproli", hogy klasszikust idézzek.

A Kedves Vezető vajon kikre gondolt, amikor nemzetegyesítésről, nemzetről, meg összefogásról hablatyolt???

Az meg egyenesen arcpirító pofátlanság, hogy egy olyan káderrel nyomatják a devizahiteles megmentőakciót, a Kósával és a Szíjjártóval, akik maguk is tevőlegesen részt vettek egyes pógári felső (párt)vezetők devizaügyleteinek haszna érdekében sok millió devizahiteles anyagi ellehetetlenítésében!

Ennek a választásnak egyetlen pozitívuma, hogy gyakorlatilag az összes szavazatvadász politikus, még ha csak nyomtatva is, de oda került, ahová valóban való: a LÁMPAVASRA!!!

De a zembereknek ez kell! A sok mézesmázos pógári hazudozás, meg az álomgyár lila ködös termékei!
Lesz itten kéremszépen nyugdíjemelés, meg 2 hét alatt közbiztonság, senkit sem hagyunk az út szélén, és egyéb baromságok!

Szavazófülkék forradalmárai, egyesüljetek!

Szánalmas egy ország ez!

2010. szeptember 29., 17:26 plstkmn

kedves Papó! nagyon kellett a hozzászolás! megmutattad, hogy kik az igazi hívöi az MSZPnek! Bocs, de én még most is sírva röhögök a kommenteden! Papó néven, egy ATV-s videot belinkelni!! Ez nagyon eredeti!!! :)

További 7 hozzászólás megtekintése »
Véleménye van? Ossza meg velünk!


Nőtt a Fidesz előnye, gyengült az MSZP és a Jobbik
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
Hirdetés
HIRDETÉS
HVG ONLINE CSOPORT HÍREI
híreink RSS csatornái »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X