szerző:
MTI

A Központi Nyomozó Főügyészség kezdeményezte előzetes letartóztatását annak a budaörsi férfinak, aki egy üzletben rátámadt az ellene folyó büntetőügyben a vádat képviselő ügyészre - közölte az ügyészségi szóvivő vasárnap.

A nyomozó bíró hétfőn dönt az ügyben - tette hozzá Fazekas Géza.

Az MTI pénteken adott hírt arról, hogy az ügyészre támadó férfit hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt őrizetbe vette és gyanúsítottként hallgatta ki a Központi Nyomozó Főügyészség.

Az ügyészség akkori közleménye szerint Cs. Gyula és társa ellen önbíráskodás bűntettének kísérlete és könnyű testi sértés vétsége miatt - a Budaörsi Városi Ügyészség vádemelése nyomán - a Budaörsi Városi Bíróságon folyik büntetőeljárás.

A gyanú szerint a férfi január 9-én egy budaörsi élelmiszerboltban - a büntetőügyével összefüggésben - előbb hangosan szidalmazta az ügyészt, majd "a nyakát megfogta, a fejét a kezével megtolta". Az ügyész - utalva ügyészi mivoltára, és arra, hogy az ügyről a bíróságon döntenek - felszólította a férfit, hogy cselekményét hagyja abba, de Cs. Gyula ennek nem tett eleget. A férfi az üzletből távozó ügyésznek ismét nekitámadt, tovább szidalmazta, igyekezett őt a parkolóban fellökni, majd megfenyegette és a gépkocsijával elhagyta a helyszínt.

Cs. Gyula az őrizetbe vétel és a gyanúsításközlés ellen panaszt jelentett be, tagadva a bűncselekmény elkövetését.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!