szerző:
hvg.hu

Egészen groteszk kép fogadta stábunkat a fekete ruhába öltözött "rendfenntartók" által megszállt Gyöngyöspatán. A szélsőjobbhoz köthető jelképeket magukon viselő férfiak a helyi cigánysor végén, a bolt előtt álldogáltak, és a falu utcáin járőröztek egész nap. A helyi romák szerint a boltban is rájuk tapadnak, és sértegetik őket, amíg vásárolnak.

A feketébe öltözött civilek mellett, az úgynevezett Véderő tagjai is megjelentek, akik rangjelzéseikkel, egyenruhájukkal megszólalásig hasonlítanak a hadsereg tagjaira. Az egyes csoportok mellett a rendőrség egy-egy járőrpárosát is látni lehetett, ám a cigánysoron lakók szerint nem sok hasznuk származott belőlük, hiszen naponta érkeznek "kopasz emberek" provokálni az utca lakóit. Egyikük ostorral jelent meg, és verekedést próbált kezdeményezni a cigánysoron. A romák már polgárháborúról beszélnek, sokan elköltöznének, de ahogy mondják, még jegyre sincs pénzük. A rendőrségtől már nem várnak segítséget, ami érthető, hiszen a katonásdit játszó civilek és a rendőrök között nagy a harmónia. Ezt mi magunk is megtapasztaltuk, hiszen többször is a szemünk láttára parolázott egymással az egyenruhás társaság.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!