szerző:
hvg.hu

Az Origo.hu szerint a Tv2 műsorában, a 40 milliós játszmában az "állomás" és "államfő" szavakat is helytelenül író köztársasági elnökre utaló kérdést tettek fel.

Az "álamfő, rém álom, álomás, áldomás" szavak közül csak utóbbi volt helyes az origo.hu szerint. A játékosok eltalálták, hogy melyik szó a jó megoldás, így továbbmentek, de aztán egy másik kérdésnél kiestek. A vetélkedőről szóló videó a tv2 honlapján megtekinthető ezen a linken, a 11. perc környékén.

Az államfőről nem volt szó a műsorban, de ismeretes, hogy korábban a Hírszerző beszámolt Schmitt Pál kézírásos bejegyzéséről, amelyekben ugyanezeket a szavakat használta.

A műsor főszerkesztőjének véleménye az ügyről. 

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
Révész Béla Vélemény

Újabb kérdőjelek Schmitt Pál életrajzában

Schmitt Pál életrajzában nem szerepel az a több mint egy évre tehető, 1980-81-es időszak, amikor már megvált az Astoriától, de még nem ült át a Népstadion és Intézményei főigazgatói székébe. Fenyvesy Csaba, a háromszoros olimpiai bajnok csapattárs ekkoriban, Schmitt révén, ismerkedett meg Csima Ferenccel, a Fórum Szálló Szervező Iroda műszaki igazgatójával. Csima ellen „Angyal” fedőnéven akkor már egy éve nyomozás folyt. Az 1982-es perben „vesztegetés és devizabűncselekmény elkövetése” miatt Csimát 5 és fél éves szabadságvesztésre ítélték, Fenyvesy felfüggesztettet kapott, Schmitt kihallgatásának nincs nyoma.

MTI Világ

Schmittet mindenki fogadta Berlinben

A legmagasabb szintű fogadtatást emelte ki kétnapos berlini látogatását összegezve Schmitt Pál. A köztársasági elnök a magyar sajtó képviselői előtt tartott csütörtöki tájékoztatójában utalt arra, hogy vendéglátója, Christian Wulff német államfő mellett találkozott Angela Merkel kancellárral és Norbert Lammerttel, a Bundestag elnökével is. Schmitt Pál kiemelte azt is, hogy látogatása során a Daimler cég kezdeményezésére vezető német üzletemberekkel is eszmecserét folytatott.

hvg.hu Itthon

Schmitt nem ismeri az Alkotmányt?

Schmitt Pál úgy véli, mivel alkotmányossági problémákat nem vetett fel a médiatörvény, neki nem is volt más választása, mint aláírni. Kérdés, hogy a politikai vétó jogával miért nem élt.

MTI Itthon

Gazdasági vezetőkkel és a Bundestag elnökével találkozik Schmitt Pál

A kétnapos munkalátogatáson a német fővárosban tartózkodó magyar államfő elmondta: a kecskeméti Mercedes-beruházást elhatározó Daimler cég által kezdeményezett eszmecserén a bizalom további erősítése mellett meg akarja köszönni a német cégeknek, hogy csaknem 800 millió eurót ruháznak be Magyarországon és bővítették gazdasági jelenlétüket.

MTI Itthon

Törvényjavaslattal "tisztáznák" Schmitt Pál múltját Gyurcsányék

Molnár Csaba és Gyurcsány Ferenc közösen benyújtott törvényjavaslata alapján minden közjogi méltóságnak nyilatkoznia kellene arról, hogy bármilyen módon együttműködött-e az állampárt állambiztonsági szolgálataival, illetve, hogy korábban elítélték-e bűncselekmény elkövetése miatt.

MTI Itthon

MSZP: távozzon Lázár, Schmitt és Orbán is!

Az MSZP szerint a sajtóban megszellőztetett botrányos ügyei miatt távoznia kell a magyar közéletből Lázár János fideszes frakcióvezetőnek, Orbán Viktor kormányfőnek és Schmitt Pál köztársasági elnöknek is.