Vetélkedőbeli kérdés lett Schmitt Pál helyesírási hibáiból a Tv2-n

2011. március 21., hétfő, 22:26 • Utolsó frissítés: 2011. március 22., kedd, 13:29
Szerző:


Címkék: ; ; ; ;

Az Origo.hu szerint a Tv2 műsorában, a 40 milliós játszmában az "állomás" és "államfő" szavakat is helytelenül író köztársasági elnökre utaló kérdést tettek fel.

Az "álamfő, rém álom, álomás, áldomás" szavak közül csak utóbbi volt helyes az origo.hu szerint. A játékosok eltalálták, hogy melyik szó a jó megoldás, így továbbmentek, de aztán egy másik kérdésnél kiestek. A vetélkedőről szóló videó a tv2 honlapján megtekinthető ezen a linken, a 11. perc környékén.

Az államfőről nem volt szó a műsorban, de ismeretes, hogy korábban a Hírszerző beszámolt Schmitt Pál kézírásos bejegyzéséről, amelyekben ugyanezeket a szavakat használta.

A műsor főszerkesztőjének véleménye az ügyről. 

Különös tendencia az 1%-os felajánlások terén
Különös tendencia az 1%-os felajánlások terén

Civil szervezetek sokaságának működése kerül veszélybe, mert az adózók fele nem rendelkezik az 1%-ról. Ennek a furcsa „közömbösségnek” az okát kutatjuk.

Hirdetés
4 HOZZÁSZÓLÁS
2011. március 22., 12:30 SlyZero

Mondjuk ez se rossz:
„Az "álamfő, rém álom, álomás, áldomás" szavak közül csak utóbbi volt helyes az origo.hu szerint.”
Tehát a HVG.hu, amely az utóbbi időben szintén a magyar helyesírás „bajnokaként” szerepelt, nem ért egyet?

2011. március 22., 06:58 FENTE LEVENTE

Mivel 1 államfő van országunkban akkor minek írnánk 2 "el-el"?Mától,azaz már tegnaptól az állomások falán a vonatok is 1 sínen futnak talán ,és ha 1,akkor az állomás se legye 2 "el-el" írva.Jaj,jaj,a hülyeségem a végén visszaszívva.

2011. március 22., 06:50 FENTE LEVENTE

Bemérgesedünk és magunktól elszedünk tűrőhatár képességet,s éppen széket csapkodunk felfúvalkodott kopott fejünkhöz,testünkhöz?

"Megtámadták Liptai Claudiát"-Persze tizenévesen,talán jó mérgesen?Én ötleteket adok:Vigyázzatok,jó mélyre ássatok,hisz rövid kitérő után ismét erőszakosan,de olyan laposan előre kitervelten,átverően támad a kegyetlen szappanoperás,a viperás természetű,aki azért tetű titulust most nem érdemel,még akkor sem ha a szélhámossága magasban tisztességet szétemel?Liptai Claudiának a mérgező ciánnak repkednek fejére a 10 milliók,igen mert megdolgozik érte.Úgy látszik az árát meg is kérte.Körte esne szilikon finom melleire.

Létező jelenség a rendellenesség,nem segíti rendesség küszöbén kívül tartani a rendetlen embereket,ezért lettek szemtelenek?

2011. március 22., 00:09 SlyZero

"Az államfőről nem volt szó a műsorban"
A versenyzők konkrétan mondták is, hogy azt a bizonyos két szót a köztársasági elnök se tudja helyesen leírni. :)
De sebaj.

Véleménye van? Ossza meg velünk!


Vetélkedőbeli kérdés lett Schmitt Pál helyesírási hibáiból a Tv2-n
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
Hirdetés
HIRDETÉS
HVG ONLINE CSOPORT HÍREI
híreink RSS csatornái »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X