szerző:
Origo

Az első fokon eljáró bíróság bűnösnek találta Geréb Ágnes szülésznőt, és két év fogházbüntetésre ítélte, valamint öt évre eltiltotta foglalkozásától. Gerébet foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetéssel vádolta az ügyészség.

Csütörtökön hirdetett ítéletet a Fővárosi Bíróság Geréb Ágnes szülésznő ügyében. Az első fokon eljáró bíróság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetésben bűnösnek találta Gerébet, és két év fogházbüntetésre ítélte. Az ítélet szerint egy év után feltételesen szabadon engedhetik. Emellett öt évre eltiltották foglalkozásától, és több mint kétmillió forint bűnügyi költség is terheli.

Geréb ellen otthon szüléses esetek miatt emeltek vádat, amelyek közül az egyiknél haláleset is történt. A másodrendű vádlott K. Ágnes 300 ezer forint pénzbüntetést kapott, a többi vádlottat nem marasztalták el. Az ítélet ellen várhatóan Geréb fellebbezni fog, így az nem jogerős - írja az origo.hu.

Geréb Ágnes
©

Pelle Andrea, Geréb Ágnes ügyvédje már korábban védence felmentését kérte, mert szerinte egyetlen vádpontban sem állapítható meg a szülésznő bűnössége. Az ügyész felfüggesztett szabadságvesztést és foglalkozástól való eltiltást kért a vádlottra, a bíróság azonban a letöltendő fogházbüntetéssel még ennél is súlyosabb büntetés mellett döntött.

©

Az ügyészég maradandó fogyatékosságot eredményező, továbbá halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés bűntette, valamint foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat. Geréb Ágnes felelősségét három ügyben vetették fel, az ügynek rajta kívül több más vádlottja is volt.

 

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!