szerző:
MTI

Robin KalandSziget néven pénteken megnyílt a nagyközönség előtt Magyarország első ártéri kalandparkja Tiszafüreden. A beruházás uniós támogatásból valósult meg.

A 18 hektáron épült kalandparkban az adrenalinnövelő kerékpáros triálpálya, a különböző nehézségi szintekből álló erdei kötélpályák, water walker, vízicsopper és vízikenguru mellett mászótorony, íjászpálya és tanösvény is várja a látogatókat. A bátrabbak zorbban, azaz egy hatalmas, átlátszó gumigömb belsejében száguldhatnak a dombon lefelé. A számháború- és a minigolfpálya, a húzódzkodó és a fekvenyomó pad további sportlehetőséget kínál a mozgás szerelmeseinek.

©

A 140 élményelemes komplexum egyik fő attrakciója az a 15 méter magas kültéri mászófal, amely erőt, ügyességet és bátorságot egyaránt igényel. A kalandot keresők a fal tetején megépített kilátóból gyönyörködhetnek a Tisza-tó állat- és növényvilágában, illetve 300 és 400 méter hosszú drótkötél csúszdán ereszkedhetnek le onnan - közölte a Magyar Turizmus Zrt.

A Császlód-sziget kuriózuma az erdei kalandpálya, amely gyerekeknek és felnőtteknek különböző nehézségi szinteken, egyenként 10-12 méteres játékokat foglal magában körülbelül 1500 méter hosszúságban. A sziget belsejét védő töltés tetején erdei tornapálya húzódik, a fák lombkorona szintjére magaslati kötélpályás tanösvény épült. A sziget változatos növénytársulásai között 2 kilométer hosszú pallóút kanyarog.

A vendégek biztonságát ipari és egyéb alpintechnikai képesítéssel rendelkező animátor, valamint a legmodernebb és legújabb típusú biztosító felszerelések garantálják. A kalandsziget kompjárattal és motoros csónakokkal közelíthető meg.

A 250 millió forint összértékű beruházás 50 százalékos támogatással valósult meg az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával és Varga Mihály, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár adta át pénteken.

©

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!