szerző:
Stop

Pár hónapot csúszhat az elektronikus levéltári rendszer, miután érvénytelen lett a létrehozására kiírt 1,6 milliárd forintos tender - írja a Stop.hu.

Érvénytelennek minősítették a Kopint-Datorg Infokommunikációs Kft. Elektronikus Levéltár projektjére kiírt közbeszerzést. A tender eredményhirdetése már június 20-án megvolt, ám négy pályázó is megtámadta a döntést - számol be a Stop.hu.

A Közbeszerzési Döntőbizottság mostanra döntött úgy, hogy megsemmisíti az eredményt és új tendert ír ki. A közbeszerzést a nevét hamarosan Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.-re változtató Kopint-Datorg hirdette meg, 1,6 milliárd forint értékben.

A kormány 2007-ben hozott határozatot az összevont Elektronikus Levéltár létrehozásáról, határidejét pedig 2011. szeptember 30-ára tűzte ki. Az NFÜ honlapjára már felkerült a közlemény, amely 2012. február 29-ére tolja ki a határidőt - írja a lap.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!