szerző:
hvg.hu

A magyar hatóságok fogták el hétfőn azt a spanyol férfit, aki ellen Kolumbia adott ki körözést gyermekpornográfiával kapcsolatos vádak miatt - jelentette a Colombia Reports című lap.

A Magyarországon elfogott Pedro Lapiedra december óta bujkált, azóta, hogy nem jelent meg a kiadatásáról tartott spanyolországi meghallgatáson - írja a Colombia Reports.

A kolumbiai vádak szerint a férfi fiatalkorú tinédzserlányokat szerepeltetett a Medellinben felvett pornófilmekben.

A magyarországi letartóztatás hírét a spanyol bíróság erősítette meg - írta a kolumbiai újság a spanyol La Semana magazinra hivatkozva.

A 37 éves Lapiedra a beszámoló szerint azt állította, nem tudott arról, hogy szereplői fiatalkorúak, és feltehetően hamis személyi igazolványt mutattak be neki.

Az egyik 16 éves áldozat arról számolt be, hogy 900 dollárt kapott a szerepléséért és Lapiedra azt ígérte neki, a felvételt nem terjesztik majd Kolumbiában - ennek ellenére a film több helyi honlapon is megjelent.

Lapiedrát Barcelonában tartóztatták le még tavaly márciusban, ám 135 ezer dolláros óvadék ellenében szabadon engedték. Pornósztár feleségét, aki részt vehetett a lányok toborzásában, szintén keresik a hatóságok.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!