szerző:
hvg.hu

A magyar hatóságok fogták el hétfőn azt a spanyol férfit, aki ellen Kolumbia adott ki körözést gyermekpornográfiával kapcsolatos vádak miatt - jelentette a Colombia Reports című lap.

A Magyarországon elfogott Pedro Lapiedra december óta bujkált, azóta, hogy nem jelent meg a kiadatásáról tartott spanyolországi meghallgatáson - írja a Colombia Reports.

A kolumbiai vádak szerint a férfi fiatalkorú tinédzserlányokat szerepeltetett a Medellinben felvett pornófilmekben.

A magyarországi letartóztatás hírét a spanyol bíróság erősítette meg - írta a kolumbiai újság a spanyol La Semana magazinra hivatkozva.

A 37 éves Lapiedra a beszámoló szerint azt állította, nem tudott arról, hogy szereplői fiatalkorúak, és feltehetően hamis személyi igazolványt mutattak be neki.

Az egyik 16 éves áldozat arról számolt be, hogy 900 dollárt kapott a szerepléséért és Lapiedra azt ígérte neki, a felvételt nem terjesztik majd Kolumbiában - ennek ellenére a film több helyi honlapon is megjelent.

Lapiedrát Barcelonában tartóztatták le még tavaly márciusban, ám 135 ezer dolláros óvadék ellenében szabadon engedték. Pornósztár feleségét, aki részt vehetett a lányok toborzásában, szintén keresik a hatóságok.