szerző:
MTI / hvg.hu

A Fidesz az Amerikai Népszava című laptól való elhatárolódásra szólít fel, mert a párt szerint z internetes oldalon az Európai Unió köztisztviselőit súlyosan sértő állításokat fogalmaznak meg.

A főszerkesztő által jegyzett cikk az Európai Unió köztisztviselőit "kockafejű idiótáknak" és " barmoknak", az Európai Néppárt képviselőit pedig "gazemberek gyülekezetének" titulálja - írja csütörtöki közleményében Selmeczi Gabriella pártszóvivő.

Emiatt pártja nevében felszólítja azokat a közéleti személyiségeket, akik írásaikkal és nyilatkozataikkal "ezidáig legitimálták az internetes újság működését", hogy "határolódjanak el a mindannyiunk közös értékeit gyalázó cikktől és szerzőjétől".

©

"Az Európai Parlament strasbourgi vitája világossá tette: Európa nem tudja megállítani Orbán Viktort, és ha Európa nem tudja megállítani, akkor senki"' - írta csütörtöki, Befellegzett Magyarországnak című véleménycikkében Bartus László.

"Ez az Orbán egy átok, egy istenverése. Kiszolgálói pedig aljas gazemberek. Megint elvesznek egy emberöltőt a magyarok életéből. Nincs az a büntetés, ami elég lenne nekik" - tette hozzá a szerző, aki szerint az EP-vita napja minden reményt eloszlatott. "Ha most otthon lennék, holnap nem mennénk dolgozni, hanem egész nap csomagolnánk, és lesz, ami lesz, azonnal elhagynánk ezt az országot. Akinek egy kevés esze van, az most menekül, amíg lehet" - tette hozzá.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!