A TASZ beperelte a gyöngyöspatai önkormányzatot

2012. február 22., szerda, 14:15 • Utolsó frissítés: 2012. február 22., szerda, 14:26
Szerző:


Címkék: ; ; ;

A TASZ Romaprogramja szeretné megtudni, mi a szándéka a gyöngyöspatai önkormányzatnak a közmunkában kitermelt fával, ezért bírósághoz fordult.

Közmunkában végeztetett erdőirtást a gyöngyöspatai önkormányzat. A kitermelt töméntelen fát a polgármesteri hivatal udvarán halmozták fel, s a nagy hideg ellenére sem osztották szét a lakosok között, mondván, a helyhatóságnak céljai vannak vele. Úgy tudni, egyrészt, az előljáróság helyi intézményeiben akarja eltüzelni, másrészt, piacon kívánja értékesíteni, és a pénzből új kazánt vásárolni. 

Juhász Oszkár, Gyöngyöspata polgármestere

Fotó:

A TASZ Romaprogramja közérdekű adatigényléssel fordult a helyhatósághoz, árulná már el, mi lesz a sorsa a faanyagnak. Erre Juhász Oszkár polgármester azt felelte, emailen beadott kérésekre nem áll módjukban válaszolni, kérésüket írják meg „papírlapon”, egyben egy helyi rendeletükre hivatkozott. 

A jogvédők szerint azonban annak a rendeletnek semmi köze kérésükhez, az a helyi hatósági eljárás általános szabályait tartalmazza, míg a közérdekű adatigénylés szabályairól törvény rendelkezik. Eszerint a helyhatóságnak 15 napja lett volna a beadványra válaszolni, és mivel ez nem történt meg, most a TASZ bírósághoz fordul - adták hírül a jogvédők Jogtalanul c. blogjukon.
Különös tendencia az 1%-os felajánlások terén
Különös tendencia az 1%-os felajánlások terén

Civil szervezetek sokaságának működése kerül veszélybe, mert az adózók fele nem rendelkezik az 1%-ról. Ennek a furcsa „közömbösségnek” az okát kutatjuk.

Hirdetés


A TASZ beperelte a gyöngyöspatai önkormányzatot
  Másolat Önnek

APRÓHIRDETÉSEK
tovább az apronet.hu-ra »
HVG HIRDETÉSFELHŐ
Hirdetés
HIRDETÉS
HVG ONLINE CSOPORT HÍREI
híreink RSS csatornái »
Keresse az újságárusoknál!
Előfizetek a HVG-re Előfizetek a DHVG-re

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X